אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 21707-02-15 חצב ואח' נ' בית חולים לגליל המערבי ואח'

ת"א 21707-02-15 חצב ואח' נ' בית חולים לגליל המערבי ואח'

תאריך פרסום : 02/04/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
21707-02-15
22/02/2015
בפני השופטת:
דליה גנות

- נגד -
תובעים:
1. פרי חצב
2. דביר חצב
3. עופרי חצב
4. עזבון המנוח מרדכי חצב

נתבעים:
1. בית חולים לגליל המערבי
2. מדינת ישראל

החלטה
 

 

1. לפני תביעת עזבון ותלויים, בגין מותו של מר מרדכי חצב ז"ל (להלן: המנוח), יליד 8/4/61, אשר נפטר בתאריך 22/12/11, כתוצאה מהתרשלות רפואית.

 

2. מכתב התביעה עולה, כי עובר לאירוע נשוא כתב התביעה סבל המנוח משלושה אוטמים בשריר הלב; ניתוח מעקפים; סוכרת; השמנת יתר; פרפור חדרים; והוא טופל בנוגדי קרישה.

 

בתאריך 23/10/11 הופנה המנוח לבית חולים הגליל המערבי בגין סחרחורות, קשיי מיקוד ובחילה שנמשכו מזה כארבעה ימים טרם הפנייתו למיון. במכתב ההפנייה התבקש בית החולים לבדוק האם מדובר בגורם פריפרי, או מרכזי, אצל אדם עם גורמי סיכון לאירוע מוחי.

 

בבית החולים בוצעה למנוח בדיקת CT, שפורשה כתקינה, ובבדיקה לא נמצאה בצקת בעצבי הראיה, ועל כן שוחרר המנוח מבית החולים באבחנה של "ורטיגו".

 

המנוח שהה בביתו עד תאריך 29/10/11, שאז החמיר מצבו. הוזמן אמבולנס כדי לפנותו לבית החולים, אולם עם הגעת האמבולנס איבד המנוח את הכרתו, והובהל לבית החולים "רמב"ם", שם בוצעה בדיקת CT, אשר העלתה קיומו של אוטם תת חריף צרבלי משמאל, ובדיקת CTA בעלתה חסימה מלאה של העורק הורטברלי הימני וחסימה בעורק הבזילרי.

 

בתאריך 30/10/11 נעשתה התערבות מכנית לשליפת החסימה, אשר הצליחה באופן חלקי בלבד. המנוח נותר בקומה ופיתח הידרוצפלוס חסימתי.

 

המנוח לא חזר להכרתו, ונותר באשפוז בבית החולים "רמב"ם" עד פטירתו, בתאריך 22/15/11.

 

3. התובעים צירפו את חוות דעתו של הנוירולוג – דר' קוריצקי – הקובע, כי נוכח תלונותיו של המנוח, בהגיעו לבית החולים הגליל המערבי, אמור היה הצוות הרפואי לחשוד בקיומו של אירוע מוחי מתפתח על רקע וסקולרי, ועל כן אסור היה לשחררו, ותחת זאת היה צורך לאשפזו ולבצע לו בדיקת CTA, שכן מדובר היה בתחילתו של אירוע מוחי, כאשר העורקים בתהליך של חסימה הדרגתית.

 

לדברי המומחה, אילו היה המנוח מטופל לפני הידרדרות מצבו, סביר להניח, כי ההידרדרות הייתה נמנעת והוא לא היה נפטר עקב חסימת העורקים האחוריים במח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ