טענות הצדדים והעובדות שאינן שנויות במחלוקת :
תביעה זו נסובה סביב ביטול פוליסת ביטוח חיים של התובעת 1 (להלן: "המנוחה") שהלכה לעולמה ביום 11.5.12.
יורשי המנוחה הם בעלה, התובע 2 (להלן: "התובע") וילדיה, כמפורט בצו הירושה שצורף כנספח א' לתצהיר התובע.
בשנת 2007 נטלה המנוחה הלוואת משכנתא מהנתבע 3 (להלן: "הבנק") שהובטחה, בין היתר, בביטוח מבנה וביטוח חיים שנעשה באמצעות הנתבעת 4, ששימשה סוכן ביטוח (להלן: "פועלים סוכנות לביטוח") אצל הנתבעת 5 (להלן: "חב' כלל"). מסמכי ההלוואה צורפו כנספח ב' לתצהיר התובע.
מפוליסת הביטוח ודף הפרטים (שצורפו כנספח ג' לתצהיר התובע), עולה כי סכום הביטוח למקרה מוות הועמד על 617,920 ₪ והמוטב הבלתי חוזר הוא הבנק.
בחודש יוני 2010 פנתה אל התובע במסגרת פעילות טלמרקטינג, גב' רות סלע, נציגה של הנתבעת 1, שהיא סוכנות ביטוח (להלן: "בינה"), והציעה את שירותי הסוכנות להוזלת עלויות ביטוח המשכנתא.
משנתקבלה הסכמת התובע, נשלח אליו המסמך מיום 23.6.10 (נספח ה' לתצהיר התובע, להלן: "מכתב הביטול").
מכתב הביטול כולל כיתוב בכתב ידה של גב' סלע שבו נתבקשו התובע והמנוחה לחתום בתחתית המסמך. בפרטי הנמען צוין כי המסמך מיועד ל- "כלל ביטוח – חיים" ו- "כלל – מבנה". במסגרת מכתב הביטול מורה המבוטח למבטח לבטל את פוליסות הביטוח החל מיום 31.7.10 והחותם מייפה את כוחה של בינה לטפל בשמו בביטול הפוליסה.
מכתב הביטול נחתם על ידי התובע בשם המנוחה והוחזר לבינה.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.