בתובענה שהוגשה לבית משפט זה התבקש לתת סעד הצהרתי שלפיו המבקשים זכאים להירשם כבעלי זכות חכירה בדירה ברח' ארזי הבירה 48 בירושלים הרשומה בחברה המשכנת ארזי הבירה בע"מ וברשות מקרקעי ישראל כחלקה 5/88 בגוש 30102 (להלן: הדירה). עוד התבקש להורות לרשות מקרקעי ישראל להעביר את הזכויות בדירה מהמוכרת הגב' פלורנס שוול ז"ל, למבקשים.
המשיב 1, רשות מקרקעי ישראל, הודיע בכתב תשובה שהגיש שאין בידי המבקשים ייפוי כוח תקף מאת המוכרת המאפשר את העברת הזכויות. וגם אין מידע לגבי יורשיה של המוכרת. נטען שיש לצרף את כל היורשים להליך כדי לוודא את הסכמתם, וזאת משעה שהמוכרת שהזכויות רשומות על שמה (הגב' שוול ז"ל) נפטרה 15 שנה לפני שהוגשה הבקשה להעברת זכויות, כאשר עסקת היסוד הנטענת בין המבקשים לבין הגב' שוול ז"ל היא עוד משנת 1987. על יסוד כל האמור לעיל, הושאר הסעד המבוקש לשיקול דעת בית המשפט.
בקדם משפט שהתקיים לפניי ביום 6.9.2015 הבהירה ב"כ הנתבע 1, רשות מקרקעי ישראל, שהדבר המרכזי שיש לברר אותו הוא סוגיית הסכמת היורשים שכן זו "החוליה החלשה בשרשרת". והובהר עוד שככל שבית המשפט משתכנע לענין הסכמת היורשים, אין התנגדות לסעד המבוקש. באותו קדם משפט הוסכם גם על צירוף כל היורשים ויורשי היורשים כנתבעים (הנתבעים 2 עד 5). ועוד התאפשר לב"כ המבקשים להמציא לבית המשפט תצהיר ערוך כדין של המבקשים עצמם המתייחס לכל האמור בתובענה, לרבות הסכמת היורשים ויורשי היורשים. בהמשך לכך הוגשו שני תצהירים: תצהיר של המבקשים וכן תצהיר של ד"ר פנינה סייפר, הנתבעת 4. תגובת רשות מקרקעי ישראל לאחר התצהירים הנוספים שהוגשו הייתה שככל שבית המשפט משתכנע שהיורשים ויורשי היורשים הם היורשים הבלעדיים של המנוחה הגב' שוול כמו גם שההסכמה להעברת הזכויות כנטען בתובענה אכן קיימת, הרי שאין התנגדות לסעד המבוקש ויועברו הזכויות בהתאם להסכם המכר כפוף לקבלת פסק דין המורה זאת.
לאחר שעיינתי במכלול החומר שלפניי מסקנתי היא שיש להיעתר לסעד המבוקש בתובענה, על פי הפירוט והתנאים האמורים להלן.
אציין תחילה, שבכל הקשור להסכם המכר עצמו מיום 11.9.1987 לא עלתה לפניי טענה מטעם הנתבע 1. וצורפו גם לתובענה לבד מההסכם עצמו, אישורי המיסים וכן הפניה של החברה המשכנת מזמן אמת (1987). התובעים גם הציגו לבית המשפט כנספח ו' לבקשתם, העתק של ייפוי כוח מטעם המוכרת הגב' שוול לעו"ד קליינהויז (מיום 9.8.1987). הנתבע 1 אינו טוען נגד האותנטיות של ייפוי כוח זה והסיבה שהעברת הזכויות לא בוצעה מכוחו הייתה שחלפו למעלה מ-10 שנים מאז חתימת המוכרת עליו ועד שהתבקשה העברת הזכויות. אין גם חולק על כך שבעלת הזכויות הרשומה, המוכרת הגב' שוול ז"ל, הלכה לעולמה עוד ביום 9.3.1996.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.