חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פלונית נ' רפי שלף אינטרנשיונל תיירות בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 30/04/2019 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
16892-08-13
24/04/2019
בפני השופטת:
מיכל הירשפלד

- נגד -
תובעת:
פלונית
נתבעים:
1. רפי שלף אינטרנשיונל תיירות בע"מ
2. הכשרה חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 

 

תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו לתובעת, עת החליקה ונפלה במהלך טיול מאורגן ברומניה ושברה את קרסולה.

תמצית העובדות וטענות הצדדים

  1. התובעת, ילידת 1943, גימלאית של עירית דימונה, השתתפה בטיול מאורגן ברומניה, שנערך עבור עובדות וגימלאיות העיריה, בחורף שנת 2010 (בהיותה בת 67 שנים).

  2. הטיול אורגן על ידי סוכנות הנסיעות רפי שלף אינטרנשיונל תיירות בע"מ (הנתבעת 1, להלן - הנתבעת), שבוטחה על ידי הנתבעת 2.

  3. על פי הנטען בכתב התביעה, במסגרת הטיול, ביום 1.2.10 בשעה 11:00 או בסמוך לכך, הגיעה התובעת לביקור בקניון בבוקרשט, עם אוטובוס שהעמידה הנתבעת לרשות הקבוצה. אזור הכניסה לקניון היה מכוסה בקרח, מהשלג שירד. האוטובוס עצר בסמוך לכניסה לקניון ומדריך הקבוצה הורה למטיילים לרדת, וזאת מבלי להזהירם מפני החלקה בשלג. התובעת ירדה מהאוטובוס, ולאחר מספר מטרים של הליכה, החליקה, נפלה ונחבלה בעיקר בקרסול ימין.

  4. התובעת פונתה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים מקומי, שם אובחן שבר בקרסול ימין. רגלה של התובעת גובסה, והיא אושפזה עד למחרת היום, בו הוטסה בחזרה ארצה. בבית החולים סורוקה עברה התובעת ניתוח לקיבוע השבר בקרסול, ואושפזה למשך 4 ימים.

  5. לטענת התובעת בכתב התביעה, שלג "בנסיבות הענין" הינו דבר מסוכן, הנתבעת היתה הממונה או המחזיקה או התופסת של הדבר המסוכן ולפיכך עליה חובת הראיה שלא היתה לה לגבי הדבר המסוכן כל התרשלות שתחוב עליה. בנוסף טענה התובעת לתחולתו של כלל "הדבר מדבר בעדו".

  6. לחלופין טענה התובעת, כי התאונה והנזקים להם גרמה ארעו בשל רשלנותה הבלעדית של הנתבעת או מי מטעמה, וזאת בין השאר משום שלא הזהירה את המטיילים מפני הסיכונים הכרוכים בהליכה על קרח, במיוחד כאשר מדובר במטיילים מבוגרים שאינם מורגלים בהליכה בשלג, לא בחנה את טיב המקום בו הורידה את המטיילים מהאוטובוס, אפשרה להם ללכת על הקרח ולא דאגה לבטיחותם.

  7. לטענת התובעת, לאחר הניתוח התהלכה תקופה ארוכה בעזרת הליכון, ואחר כך קביים וכיום היא עדיין סובלת ממגבלה משמעותית בקרסול ימין. היא מתהלכת בעזרת מקל הליכה ובצליעה ניכרת, מתקשה בניידות ונזקקת לעזרה בתפקודים האישיים ובעבודות הבית. מכאן תביעתה לפיצויים, המורכבת מטענות להוצאות רפואיות, ניידות ועזרה.

  8. הנתבעת טענה בכתב הגנתה, כי לא קיימת מצידה כל התרשלות שתחוב בגינה. לטענתה, התובעת גרמה באשמתה המלאה לקרות התאונה מושא התביעה ואין כל קשר סיבתי בין מצבה הרפואי לבין המיוחס לנתבעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ