ת"א
בית משפט השלום כפר סבא
|
13404-12-09
20/01/2015
|
בפני סגנית הנשיאה:
רחל קרלינסקי
|
- נגד - |
המבקשת:
ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין
|
המשיבות:
1. רחל רוזנבלט 2. טל רון
|
החלטה |
1. בפני בקשה לעיון בתיק לפי תקנה 4 לתקנות בתי המשפט ובתי הדין לעבודה (עיון בתיקים) תשס"ג -2003.
המבקשת עותרת לעיין במסמכי התיק לרבות בהסדר גישור אליו הגיעו הצדדים.
2.כמפורט בבקשה, המשיבה 1 הגישה תלונה משמעתית כנגד המשיבה 2 למבקשת והאחרונה החליטה להעמיד את המשיבה 2 לדין משמעתי על פי סעיף 63 לחוק לשכת עורכי הדין.
3.לטענת המבקשת בירור הדין המשמעתי הינו אינטרס ציבורי, שלמטרתו נועד הליך העיון במסגרת איסוף ראיות לצורך הנ"ל.
המשיבה 1 טענה בתגובה , כי במסגרת הסדר גישור שהושג בתיק נקבע ,כי הצדדים ישמרו את פרטיו בסודיות למעט ככל שהצגתו תתחייב על פי החלטה
שיפוטית של בית משפט. לאור הסדר זה ביקשה המשיבה 1 להקפיא את הליכי הקובלנה שנפתחו מטעמה ובשלב זה אין לה ענין אישי בהמשך הליכי הקובלנה. לכן ,הותירה המשיבה את ההכרעה בבקשה דנן בהתחשב בטעוני המשיבה 2 .
לעומתה, המשיבה 2 התנגדה לבקשה ולטענתה אחד מתנאי ועמודי התווך של הסדר הגישור היה תנאי סודיות שהצדדים התחייבו לו. החיסיון הנ"ל הוא של הצדדים שאינם מעוניינים לחשוף את הוראותיו של ההסדר וחשיפתו תפגע בתכלית ההסדר ועלולה לפגוע בהמשך קיומו או הפרתו. עוד נטען ,כי זכותם של הצדדים לשמור על ההסכמות ביניהם שאושרו בפסה"ד גוברת על אינטרס אחר ואין לאפשר למבקשת לשנות הסכמה זו .
המבקשת השיבה להתנגדות וטענה ,כי על ביהמ"ש ליתן דעתו למעשים המיוחסים למשיבה 2 שבוצעו בקשר ישיר עם תפקידה כעורכת דין ומהווים עבירה על כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין. בירור עבירות חמורות אלו לטענתה הינו אינטרס ציבורי, מה עוד שזכות העיון הוכרה בפסיקה והתיק התנהל בדלתיים פתוחות. בנוסף, שעה שיתכן כי הסדר הגישור כולל הוראה בדבר ביטול התלונה המשמעתית נראה, כי קביעתו של תנאי כנ"ל הוא ניסיון לשיבוש הליכי בירור התלונה המשמעתית.
דיון
4.על פי תקנה 4 לתקנות העיון נקבע:
"4. (א)כל אדם רשאי לבקש מבית המשפט לעיין בתיק בית משפט (להלן – בקשת עיון), ובלבד שהעיון בו אינו אסור על פי דין.
(ב)בקשת עיון תוגש לשופט או רשם שהתיק נדון לפניו, ובאין אפשרות כאמור, לשופט או רשם שיקבע נשיא בית המשפט.
(ג)בקשת עיון תהיה מנומקת, ותוגש לפי טופס 2 שבתוספת.
(ד)בבואו לשקול בקשת עיון, ייתן בית המשפט את דעתו, בין השאר, לענינו בתיק של המבקש, לענינם של בעלי הדין ושל מי שעלול להיפגע כתוצאה מהעיון, וכן לסבירות הקצאת המשאבים הנדרשת לשם היענות לבקשה."
הכלל הבסיסי שנקבע בתקנות אלו הוא כי כל אדם, גם שאינו קשור לתיק כבעלי הדין או באי כוחם, רשאי לבקש עיון בתיק בית המשפט, ונקודת המוצא לבקשה זו היא שיש להכיר ואפשר את מימוש זכות העיון ,כנגזרת של עיקרון פומביות הדיון וחופש המידע.
(ראה ע"א 8849/01 סבוב נ' פז-גל חברה לשווק בע"מ, פ"ד נט(5) 385 (2005), וכן ת"א (מחוזי מרכז) 50180/10/10 חברת העובדים השיתופית הכללית בא"י בע"מ ואח נ' עמותת הפועל רעננה מחלקת הכדורגל ואח' (31/07/2013))