חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 12770-08-13 חוסין ואח' נ' רשות הפיתוח

תאריך פרסום : 05/10/2014 | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
12770-08-13
29/09/2014
בפני השופט:
דר' מנחם רניאל

- נגד -
תובעים:
1. סלאח חוסין
2. אחמד חוסין
3. מחמוד חוסין

נתבעים:
רשות הפיתוח
פסק דין
 

 

 

א. פתח דבר

 

בפניי תביעה לתשלום פיצויים בגין הפקעת מקרקעין הידועים כחלקה 65 וחלק מחלקות 32 ו-97 בגוש 19145 מאדמות הכפר נחף (להלן: "המקרקעין"), לפי צו שניתן לפי פקודת הקרקעות (רכישה לצרכי ציבור), 1943 (להלן: "פקודת הקרקעות").

 

ב.רקע ויריעת המחלוקת  

 

1.ביום 25.10.62 (להלן: "המועד הקובע") פורסמה הודעה על הפקעת הזכויות במקרקעין בהתאם לסעיפים 5 ו-7 לפקודת הקרקעות (ילקוט פרסומים מספר 902). ביום 2.9.65 פורסמה בילקוט פרסומים מספר 1209 הודעה לפי סעיף 19 לפקודת הקרקעות והזכויות במקרקעין נרשמו על שם רשות הפיתוח.

 

2.לפי נסחי הרישום ההיסטוריים (ת/4), הזכויות במקרקעין נרשמו בתום הליכי הסדר ביום 25.5.59 על שם המנוח מחמד חליל טאהא חוסין (להלן: "המנוח") בחלקים הבאים: חלקה 65 בשלמות (7,010 מ"ר- ת/4, נספח א/1); 3/8 חלקים מחלקה 97 (1,701 מ"ר- ת/4, נספח א/2) ו- 1/16 חלקים מחלקה 32 (446 מ"ר- ת/4, נספח א/3).

 

3.זכויותיו של המנוח נרשמו בפנקס המקרקעין ללא ציון מספר תעודת הזהות המלא שלו, אך התובעים טוענים שאביהם-מורישם הוא המנוח המופיע בנסחי הרישום.

 

4.טענתם העיקרית של התובעים היא, שיש לערוך את שומת הפיצויים בהתאם לסעיף 13 לפקודת הקרקעות (שלימים בוטל). על פי הערכת השמאי מטעמם, מר פהים מח'ול (להלן: השמאי מח'ול), שומת הפיצויים היא בסך של 143,000 ₪ לדונם בערכים נומינליים, כלומר פיצוי כולל בסך של 1,309,451 ₪. לסכום הפיצוי יש להוסיף הפרשי הצמדה וריבית משנת 2012, ולחלופין 6% משווי הקרקע בכל שנה, החל משנת 2013 ועד התשלום בפועל. בנוסף יש להוסיף לטענתם הפרשי הצמדה וריבית בגין הסכום הלא שנוי במחלוקת מיום תפיסת החזקה במקרקעין, ולמצער מיום הגשת התביעה (סעיפים 6-7 לכתב התביעה).

 

5.הנתבעת טוענת שעל התובעים להציג ראיות בדבר זיהוי בעל הזכויות הרשומות בפנקס המקרקעין. כמו כן, היא מבקשת לפסוק את הפיצויים בהתאם לחוות דעת המומחה מטעמה, מר יצחק רוגובין (להלן: השמאי רוגובין).

 

6.תחילה אדרש לסוגיית זהות בעל הזכויות בחלקות מושא התביעה, ולאחר מכן אדון במחלוקת בדבר שיעור פיצוי ההפקעה להם זכאים התובעים ואופן חישובם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ