אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 10225-11-13ואח' קליין ואח' נ' וינוגרד ואח'

ת"א 10225-11-13ואח' קליין ואח' נ' וינוגרד ואח'

תאריך פרסום : 03/08/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
25537-12-12, 10225-11-13
10/07/2015
בפני השופטת:
יעל בלכר

- נגד -
התובעים בת.א 10225-11-13:
1. יחיאל קליין
2. ברכה לאה קליין

הנתבעים 1-2 בת.א 10225-11-13התובעים בת.א 25537-12-12:
1. רונן וינוגרד
2. ענת שרה שגיב וינוגרד
3. בנק לאומי לישראל בע"מ
4. מורשת בנימין בע"מ

עו"ד אלי כץ
עו"ד שרגא בודה
עו"ד יעקב לנגה
פסק דין
 

 

תביעה לביטול הסכם גישור שקיבל תוקף של פסק דין ולפיו, בין היתר, בוטל הסכם מכר מקרקעין (בית צמוד קרקע) שנחתם בין הצדדים; ותביעה לפינוי המקרקעין, המבוססת על הסכם הגישור, שלפיו בוטל הסכם המכר.

 

I - העניין כולו על קצה המזלג

  1. בני הזוג וינוגרד (וינוגרד) הם בעלי הזכויות הרשומים של הבית במחלוקת, ברחוב האתרוג 38 גבעת זאב, ירושלים (הרישום הוא בספרי החברה המשכנת, חברת מורשת בנימין למסחר ובניה, הנתבעת 4) (הבית).

     

  2. ביום 22/10/2009 נחתם בין הצדדים הסכם לפיו בני הזוג קליין (קליין) רוכשים את הבית בתמורה לסך של 2.5 מיליון ₪ (נספח א לתצהיר וינוגרד) (הסכם המכר).

     

  3. הסכם הגישור נושא התובענה הוא הסכם משולש שנערך בין קליין, וינוגרד והבנק. הוא נחתם במסגרת תביעה שהגיש הבנק כנגד השניים בשל אי עמידה בתשלומים להחזר הלוואה שנטלו קליין בסך נומינאלי של 1.5 מיליון ₪, המובטחת במשכנתא על הבית. הסכם הגישור ביטל את עסקת המכר, תוך שוינוגרד משלמים לבנק את החוב. לפי ההסכם, תשלום החוב לבנק ע"י וינוגרד כאמור, מהווה השבה של הסכומים ששולמו על ידי קליין לוינוגרד, על חשבון התמורה עבור הבית, בתוספת פיצוי מוסכם לוינוגרד (הסכם הגישור).

     

  4. למען הנוחות, השימוש בשם המשפחה - וינוגרד או קליין, לפי העניין - נעשה כאשר מדובר בשני בני הזוג. אם מדובר רק במר קליין או במר וינוגרד, יצוין הדבר במפורש.

     

  5. לטענת קליין, שמחזיקים בבית, הסכם המכר לא בוטל ומלוא התמורה בגין הבית שולמה לוינוגרד. הסכם הגישור, כמו גם הסכם השכירות שנחתם לאחריו, הוא הסכם למראית עין, שנעשה על מנת לסייע לקליין להסתיר את רכושם מפני נושים. הם אינם חייבים בדמי שכירות, שכן הבית הוא רכושם.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ