אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תת"ע 3292-07-09תת"ע 7290-09-11מדינת ישראל נ' חיאדרה

תת"ע 3292-07-09תת"ע 7290-09-11מדינת ישראל נ' חיאדרה

תאריך פרסום : 21/11/2013 | גרסת הדפסה

תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בעכו
3291-07-09
14/11/2013
בפני השופט:
אבישי קאופמן

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
נידאל חיאדרה
גזר-דין

גזר דין

הנאשם בתיקים אלה הודה בעבירות של נהיגה בשכרות וצירף אליהם אישום בתיק נוסף של נהיגה בשכרות.

המדובר אפוא בארבעה כתבי אישום, שניים מהם בנוגע לאירוע אחד שהתרחש ב-5.6.09 כאשר בכתב אישום אחד יוחסה לנאשם עבירה של נהיגה בשכרות, ובשני אי-ציות לשוטר ופקיעת רישיון רכב מעל שישה חודשים. בשני כתבי האישום האחרים, האחד מה-3.10.09 והשני מה-2.9.11, יוחסה לנאשם עבירה של נהיגה בשכרות לאחר שהוא סירב ליתן דגימה של אויר נשוף.

באירוע מה- 5.6.09 הנאשם הורשע בעבירה של נהיגה בשיכרות כאשר רמת האלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף של הנאשם עמדה על 495 מגאללא"נ (לעומת רמה של 240 מיקרוגרם שנקבעה כמותרת בחוק).

בשלב הטיעונים לעונש עתר ב"כ המאשימה למאסר בפועל ממושך, מאסר על תנאי, פסילה ממושכת בפועל, פסילה על תנאי, קנס והתחייבות. עוד ציין ב"כ המאשימה כי מדובר בנאשם רצידיביסט שאופן נהיגתו מהווה סיכון לציבור המשתמשים בדרך.

ב"כ הנאשם ציין כי הנאשם הינו צעיר כבן 30 שעומד להתארס בקרוב, החל לעבוד זה לא מכבר ונושא בעול הפרנסה של כל המשפחה על כתפיו, לרבות חובות שנצברו בעסק משותף לו ולאביו. הנאשם עבר גמילה מאלכוהול ומטופל במחלקת הרווחה של עיריית סכנין. כמי שאחראי על פרנסת המשפחה כולה הוא לא יוכל לרצות עונש של מאסר בפועל, לכן עותר הסניגור להשית על הנאשם עונש טיפולי כמו של"צ או צו מבחן או כל תוכנית טיפולית כפי שימצא בית המשפט לנכון.

לאור התמונה שהצטיירה בפניי מעצם הרשעת הנאשם בשלוש עבירות של נהיגה בשכרות, וכאשר התברר כי לחובת הנאשם אף הרשעה קודמת דומה, ולבקשת הסנגור הופנה הנאשם לשירות המבחן לצורך בחינת תלותו של הנאשם באלכוהול והליך גמילה אפשרי. הנאשם הופנה לשירות המבחן בחודש פברואר 2012, וקיבל מספר הזדמנויות להשלמת ההליך, אך "השורה התחתונה" של שירות המבחן הייתה כי אין בו את הכוחות הנפשיים הדרושים לשם השתלבות במסגרת טיפולית לגמילה מאלכוהול.

אין צורך להרחיב בדבר החומרה והמסוכנות של נהיגה בשכרות. הנהיגה הינה פעולה מסוכנת אותה יש לבצע במיומנות, ריכוז ותשומת לב ומובן כי מי שאינו מצוי במלוא חושיו עקב צריכת אלכוהול אינו יכול לנהוג בצורה בטוחה. בית המשפט העליון הדגיש כי לאור תופעת השכרות שפשתה במחוזותינו, חובה על בתי המשפט לתרום את חלקם במאבק כנגד הקטל בכבישים בדרך של הטלת עונשים משמעותיים על אלה הנוהגים בכלי רכב ברשות הרבים, בהיותם תחת השפעת משקאות אלכוהוליים.

החוק קובע תקופת פסילה מינימלית בת 24 חודשים על מי שהורשע בנהיגה בשכרות. במקרה דנן מיוחסות לנאשם שלוש עבירות מעין אלה, כאשר שתיים מהן באו בעקבות סירוב לבדיקת שכרות. כבר נקבע לא אחת כי במקרה של סירוב לבדיקה יהיה זה מוצדק להחמיר עם הנאשם, שאם לאו, הדבר יהווה תמריץ שלילי לכל נהג שיכור לסרב לבדיקה (רע"פ 6720/08 דניאל זמיר נ' מ"י).

לאור האמור לעיל, לאור התנהגותו החוזרת של הנאשם והעבודה כי לא הצליח להראות כי הוא בדרך לגמילה משימוש באלכוהול, אינני רואה מנוס מהטלת ענישה מחמירה הכוללת מאסר, אותו יוכל הנאשם, כך יש לקוות, לרצות בעבודות שירות, אם לא ייכשל בכך עקב השימוש באלכוהול. לצד זאת יש מקום להטלת פסילת רשיון משמעותית, שתביא בחשבון את העונש המינימלי ואת ריבוי העבירות. יחד עם זאת, בהתחשב בעובדה כי כיום מרצה הנאשם עונש פסילה קודם, ובעובדה כי המסוכנות שבנהיגתו נובעת משימוש באלכוהול, ראיתי לנכון לקצוב את הפסילה לתקופה מתונה יחסית – תוך קביעה כי בטרם יהיה רשאי הנאשם לחדש רשיונו יהיה עליו להראות כי נגמל משימוש לרעה באלכוהול.

בעניין זה יש להזכיר מקרים דומים בהם נגזרו על נאשמים עונשים מחמירים בגין עבירות חוזרת של נהיגה בשכרות. כך ברע"פ 3199/08 ולדסלאב דזאנחטולי נ' מדינת ישראל אישר בית המשפט העליון 5 חודשי מאסר למי שחזר על העבירה פעמיים בתקופה קצרה, ברע"פ 444/08 משה יוסף נ' מדינת ישראל נדון הנאשם בגין שתי עבירות של נהיגה בשכרות ל – 9 חודשי מאסר ובעפ"ת

32173-03-10 אישר בית המשפט המחוזי עונש של 30 חודשי מאסר על מי שביצע עבירה שלישית של נהיגה בשכרות.

אשר על כן, לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים, נסיבותיו האישיות של הנאשם, חומרת העבירות והצורך בהרתעת הרבים מלעבור עבירות מסוג זה, אני מטיל על הנאשם את העונשים כדלקמן:

*5 חודשים מאסר בפועל.

אני מורה כי עונש מאסר זה ירוצה בעבודות שירות במשטרת משגב, כמפורט בחוות דעתו של הממונה על עבודות השירות מיום 29.10.13.

הנאשם יתייצב לתחילת ריצוי עונשו ביום 5.12.13 בשעה 8:00 ביחידת עבודות השירות במתחם כלא חרמון.

הנאשם מוזהר כי הפרת תנאי עבודות השירות, לרבות שימוש באלכוהול בתקופת העבודה והופעה לעבודה כשהוא תחת השפעת אלכוהול, תביא להפסקתן באופן מנהלי וריצוי העונש במאסר של ממש.

*8 חודשים מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה בשכרות, או נהיגה בזמן פסילה.

*אני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 5 שנים. הפסילה תחושב מסיום כל פסילה אחרת. במידת הצורך יגיש הנאשם בקשה לחישוב הפסילה.

בטרם חידוש הרשיון יהיה על הנאשם לעבור בדיקה במכון לבטיחות בדרכים, או גוף מוסמך דומה, אשר יקבע האם הנאשם כשיר לשוב ולאחוז בהגה לאור תלותו באלכוהול.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ