חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תקתוק ואח' נ' איזי פורקס בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 07/03/2011 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
36454-12-09
07/03/2011
בפני השופט:
ריבה ניב

- נגד -
התובע:
1. בנימין תקתוק
2. אריה לוי דש

הנתבע:
איזי פורקס בע"מ

החלטה

לפני בקשה לתיקון כתב תביעה והוספת נתבעים.

המשיבה היא חברה למסחר במט"ח והמבקשים הם לקוחותיה לשעבר. המבקשים הגישו תביעתם כנגד המשיבה ובה טענו כי המשיבה גרמה להם לנזקים כספיים בכך שהפרה התחייבויותיה החוזיות כלפיהם, הפרה חובות חקוקות, הפיקה רווחים שלא כדין על חשבונם ועוד.

המבקשים ביקשו עתה לצרף נתבעים לכתב התביעה ולהוסיף עובדות רלוונטיות שיש בהן בכדי לסייע בבירור המחלוקת.

באשר לזהות הנתבעים שצירופם התבקש, נטענו הדברים הבאים:

מר עופר קומם - הוא דירקטור ובעל מניות אצל המשיבה והוא לקח חלק דומיננטי בגיבוש המדיניות ודרכי הפעולה של המשיבה.

מר מוטי ריבלין - הוא דירקטור ובין המייסדים של המשיבה והוא אוחז במניותיה באמצעות שרשור חברות.

מר מכאל ישי – בעל שליטה באיזי פורקס ומשמש כמנהלה הפעיל ומוציא לפועל מדיניות הדירקטוריון.

מר משה וסרמן – כיהן כמנכ"ל המשיבה בעת הרלוונטית והוא הרוח החיה והמוציא לפועל של הוראות הדירקטוריון. וסרמן הוא שקבע שלא ליתן למבקשים את הבונוסים שהובטחו להם.

מר חיים לגזיאל – כיהן כסמנכ"ל המשיבה בתקופה הרלוונטית והוא לקח חלק במצגי השווא שהוצגו בפני המבקשים ויישם הוראותיו של וסרמן.

מר יריב מאיר – כיהן כמנהל שירות לקוחות במשיבה. יריב לקח חלק בהונאת המבקשים, בייעוץ מגמתי למבקשים ללא רישיון לייעוץ השקעות.

מר זליג שלגי – מחזיק באמצעות חברה בשליטתו במניות באיזי פורקס, מייסד ובעל שליטה באיזי פורקס.

חברת ג.ש. סאנפלאור – מחזיקה במניות באיזי פורקס, בעלת שליטה בה ומשמשת מיסוך תאגידי נוסף במטרה להסתיר את זליג שלגי.

יוסף מור – מחזיק במניות באיזי פורקס באמצעות חברה זרה הרשומה באיי הבתולה, הוא אחד ממייסדי החברה ובעל השליטה בה, שותף מהותי בקבלת החלטות בחברה.

LIMASSA ENTERPRISES CORP BVI – חברה זרה הרשומה באיי הבתולה, נשלטת ע"י יוסף מור ומחזיקה עבורו במניות איזי פורקס ומהווה בעלת שליטה בחברה.

אס.אר.ג'י הולדינגס בע"מ – חברה זרה המחזיקה במניות איזי פורקס ומהווה בעלת שליטה בחברה.

אולה אונגר – מחזיקה באופן ישיר במניות באיזי פורקס, מהווה בעלת שליטה בחברה ושותפה לקבלת החלטות המתקבלות באיזי פורקס.

גדי הדר – מחזיק במניות באיזי פורקס מהווה בעל שליטה בחברה ושותף לקבלת החלטות המתקבלות באיזי פורקס.

לשיטת המבקשים, הנתבעים שמבוקש לצרפם לכתב התביעה נושאים באחריות אישית לעוולות השונות שבוצעו כנגד המשיבים, העובדות המתוארות מצביעות על השימוש לרעה שעשו כלל בעלי המניות תחת אישיותה המשפטית של איזי פורקס, לשם הונאה ותרמית, דבר המצדיק בפני עצמו הרמת מסך בהתאם לס' 6 לחוק החברות, התשנ"ט-1999.

עוד טענו המבקשים באשר לתוספת שביקשו להוסיף לכתב התביעה, כי התיקון מתייחס לתקופה שלאחר ניתוק הקשר העסקי, בה בניסיון למנוע מהמבקשים את יומם בבית המשפט שילמו "דמי שתיקה" ליתר הנפגעים ולעורך דינם ובלבד שיחדל מייצוג המבקשים. משכך ביקשו המבקשים להוסיף עובדה נטענת זו על מנת לחדד את מדיניות הנתבעים ולהדגיש את חוסר תום ליבם ללא הוספה של עילת תביעה כלשהי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ