תא"ק
בית משפט השלום רמלה
|
3829-01-11
19/09/2011
|
בפני השופט:
דן סעדון
|
- נגד - |
התובע:
1. תחנת דלק "שיאונה" בע"מ 2. י.ע.ו. חברה לבניה פיתוח והשקעות בע"מ 3. חיים משה גרינולד
|
הנתבע:
תחנת אורלי לדלק וסיכה
|
החלטה,החלטה |
החלטה
בפני
כב' הרשם דן סעדון
תובעים
1.תחנת דלק "שיאונה" בע"מ
2.י.ע.ו. חברה לבניה פיתוח והשקעות בע"מ
3.חיים משה גרינולד
ע"י עו"ד סודקביץ
נגד
נתבעת
תחנת אורלי לדלק וסיכה בע"מ
ע"י עו"ד מירון
החלטה
לפני בקשת רשות להתגונן כנגד תביעה לסילוק יד שהוגשה בסדר דין מקוצר.
רקע
התובעים הם בעלי הזכויות במקרקעין הידועים כחלקה 710 בגוש 6189 (להלן: המקרקעין). על גבי חלק מן המקרקעין בנויה לה זה שנים רבות תחנת דלק המכונה "תחנת דלק אורלי" (להלן: התחנה) מכוח חכירה לתקופה בת 99 שנים.
על פי הנטען בכתב התביעה עושה הנתבעת שימוש בשטח החורג מזה שפורט בשטר השכירות והמפה שצורפה לו בהיקף 40 מ"ר (להלן: שטח החריגה). מכאן התביעה להורות על סילוק ידה של הנתבעת משטח החריגה.
הנתבעת הגישה בקשת רשות להתגונן ובה טענה בין היתר כי בשטח החריגה מחזיקה חברת פז בע"מ והנתבעת אינה בעלת הדין הנכונה. עוד נאמר כי היקף החריגה מצומצם יותר מזה שנטען בכתב התביעה ועומד על 11 מ"ר ואולם יש לציין כי במסגרת הדיון הודה השמאי מטעם הנתבעת כי "אילו הייתי ממשיך במדידה לאורך קו הגדר, גם לאחר סיום הגדר היה מתקבל השטח שטוענת התובעת כי הוא שטח הפלישה" (פרו' עמ' 3 ש' 16-17). אקדים ואומר כי לדידי הצדק עם ב"כ התובעים בטענתו כי לעניין הליך זה יש לבחון את השימוש שנעשה במקרקעין לצורך קביעת היקפו המדויק של שטח החריגה ואין כל רלוונטיות לכך שקו הגדר הסתיים בשלב מסוים.
הנתבעת גם הודיעה כי היא מתכוונת לתקן את הסטייה, כלשונה, ככל שקיימת. בטיעון בע"פ הוסיף פרקליטה המלומד של הנתבעת טענה נוספת ולפיה דרישת התובעים לסילוק יד עולה כדי שימוש שלא בתום לב בזכות הקניין ומטעם זה יש לדחות את בקשתם.
מכיוון שהעובדות ששימשו יסוד לתביעה ולבקשה לא נשנו במחלוקת, סיכמו הצדדים טענותיהם בעל פה.
דיון והכרעה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת