תו"ח
בית משפט השלום חדרה
|
31604-05-15
20/12/2015
|
בפני סגן הנשיא:
אביהו גופמן
|
- נגד - |
המבקשת:
מדינת ישראל
|
המשיב:
יוסף פיטוסי
|
החלטה |
1.המדובר בבקשה למתן צו הפסקת שימוש לפי סעיף 239 לחוק התכנון והבנייה ולמתן צו הריסה ע"פ סעיף 212 לחוק התכנון והבנייה.
2.ע"פ האמור בבקשה, המדובר בבקשה להורות על הפסקת שימוש והריסת מבנים בהם מצוי מרכז הצלילה "מכמורת" הממוקמים בחלקה 18 בגוש 10756 במכמורת.
כמפורט בבקשה מדובר בשישה מבנים כדלקמן:
א.סככה בשטח של כ – 24 מ"ר.
ב.קונסטרוקציית ברזל לסככה בשטח של כ- 60 מ"ר.
ג.סככה בשטח של כ – 30 מ"ר.
ד.מבנה בשטח של כ – 90 מ"ר אשר כחצי ממני נמצא בשימוש המושב.
ה.משטח בטון בשטח של כ- 138 מ"ר בחצר דרומית המשמש את המועדון.
ו.גדר עם שער דו כנפי המקיפים חצר מזרחית בשטח של כ – 770 מ"ר המשמשת את מועדון הצלילה.
3.המקרקעין בבעלות מדינת ישראל, כאשר ע"פ תוכנית 2020/חד', המקרקעין מיועד לאירוח כפרי ומכל מקום המבנה נבנה ללא היתר למעט מבנה ד' שלא ידוע מי בנה אותו.
המבקשת עותרת להורות על הפסקת השימוש במקרקעין לפי סעיף 239 לחוק תכנון ובניה וכן להורות על הריסת המבנים המסומנים בתרשים שצורף לבקשה.
ב"כ המבקשת מפרט את הפסיקה הרלבנטית ואת הנסיבות אשר מצדיקות היעתרות לבקשה.
4.ב"כ המשיב, בתגובתו, טוען כי הינו זכיין של המבנה השייך לרשות המקומית וקיבל רשות לעשות שימוש במבנה ע"י הרשות המקומית. כן הוא טוען, שחלק מהמבנים אינם כלל בשימוש המשיב אלא בשימושו של בעל חלקה סמוכה.
כן נטען כי המדובר בשיהוי של כ – 40 שנה שכן מדובר במבנה שהוקם לפני שנים רבות.
ב"כ המשיב טוען בסיכומיו כי בשנת 2002 הוגש כתב אישום בו הואשם המשיב בהצבת 2 מכולות ויציקת משטח בטון ואז לא הלינה המבקשת על כך שהמבנה לא חוקי.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת