ת"א
בית משפט השלום אשדוד
|
589-08
02/03/2014
|
בפני השופט:
אריאל ברגנר
|
- נגד - |
התובע:
תהל יבוא ושיווק בע"מ
|
הנתבע:
1. עוזיאל בריח מגן מנעולים ייחודיים בע"מ 2. עוזי בריח
|
פסק-דין |
פסק דין
בפני תביעה כספית ע"ס 117,433 ₪ וכן לסעד של פינוי מושכר.
בכתב התביעה טוענת התובעת, בין היתר, כדלקמן:
1.כי היא מנהלת נכסי נדל"ן בישראל.
2.כי היא בעלת זכויות החכירה בנכס המצוי ברח' המלאכה 1, באשדוד, יחידה מס' 21 הידוע גם כגוש 2451 חלקה 15 (להלן – "המושכר").
3.כי הנתבעים שכרו את המושכר מהתובעת.
4.כי הנתבע 2 ערב אישית להסכם השכירות לרבות תקופת האופציה.
5.כי בכפוף למילוי ההתחייבויות בהסכם עמדה לנתבעים הזכות לאופציה להאריך השכירות לתקופה נוספת מ- 1.10.06 ועד 30.4.09.
6.כי למרות התחייבות הנתבעים, הם לא שילמו את דמי השכירות כלל החל מתחילת תקופת השכירות בסך בשיעור של 225$ + מע"מ לכל חודש, 6 חודשים מראש בכל פעם.
7.כי בנוסף פלשו הנתבעים ליחידות 22 ו- 24 באותו מבנה תעשייה שגם הן בבעלות התובעת.
8.כי הנתבעים הפרו הסכם השכירות הפרות יסודיות.
9.כי הנתבעים גם לא משלמים את המיסים והחשבונות לרבות חשמל, גז, מים ועוד..
10.כי על הנתבעים לשלם דמי שכירות ראויים בגין יחידות 22 ו- 24, שווה ערך לדמי השכירות דלעיל X שתי יחידות.
11.כי כמו כן על הנתבעים לשלם 40$ בגין כל יום איחור בפינוי המושכר.
ביום 28.9.08 ניתן פס"ד חלקי בהסכמה לפינוי יחידה 21 - המושכר.
הנתבעים הגישו בקשת רשות להתגונן בה טענו, בין היתר, כדלקמן:
1.כי נתבעת 1 מנהלת עסק לפיתוח, ייצור הרכבה ושיווק של מתקני מיגון לאבטחת מחשבים ואביזרי חשמל למיניהם ומפעילה את העסק באותו מבנה בו מצוי הנכס שנשכר מהתובעת, על פי הסכם השכירות.
2.כי לאחר קבלת החזקה במושכר הסתבר כי הוא אינו מחובר כלל לרשת החשמל והמים ולא ניתן לעשות בו שימוש למטרות ולצרכים עבורם שכרו את המושכר.
3.כי בעקבות פניה לתובעת הסתבר כי בעקבות חובות כבדים של התובעת לרשויות לא חובר המושכר לרשת החשמל ולמים. התובעת ביקשה שהנתבעים ימשיכו להחזיק במושכר תמורת תשלום דמי הארנונה בלבד, תוך התחייבות מפורשת להסדיר את חיבור המושכר למים והחשמל בהקדם האפשרי.
4.כי בנסיבות אלה השימוש היחיד שניתן היה לעשות במושכר היה מחסן בלבד ולא כבית מלאכה פעיל, עד לחיבור המושכר לרשת החשמל והמים ועד למועד הגשת הבקשה, התובעת לא עמדה בהתחייבותה לחבר את המושכר לרשת החשמל והמים.