חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 56770-01-14 מנדל בורקו בע"מ נ' ויזמן ואח'

תאריך פרסום : 30/06/2015 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום חיפה
56770-01-14
26/06/2015
בפני הרשמת הבכירה:
גילה ספרא-ברנע

- נגד -
מבקשים/הנתבעים:
1. שלמה ויזמן
2. טירן שרביט
3. אברהם טולדנו
4. נדב חיים טולדנו

עו"ד מיכאל דינציס
עו"ד אורן ביטון
משיבה/התובעת:
מנדל בורקו בע"מ
עו"ד אריה לוין
החלטה
 

 

לפניי בקשות רשות להתגונן של ארבעת הנתבעים. התביעה הוגשה בגין חוב של חברת דרים רהיט בע"מ (להלן: "החברה"), למשיבה בסך 77,781 ₪. המבקשים ערבו לחובות החברה. לכתב התביעה צורפו ארבעה כתבי ערבות מיום 8/1/08 (נספחים ב' עד ה'), כרטסת הנהלת חשבונות וחשבוניות (נספחים א' ו-ב'). הסחורה נרכשה בתקופה שמיום 1/1/13 עד יום 30/5/13.

 

המבקשים התגוננו בנפרד, כמוצג בכותרת, וטענותיהם הינן כדלקמן:

 

הגנת המבקש מס' 1:

המבקש מס' 1 ניהל את החברה בזמנים הרלוונטיים, הגיש בקשת רשות להתגונן ראשונית ביום 31/3/14 וביום 15/1/15 הגיש, יחד עם הנתבע מס' 2 בקשת רשות להתגונן מתוקנת.

 

החוב. המבקש טוען כי הכרטסת של המשיבה אינה תקינה, ואינה משקפת את כל התשלומים ששילם; כי המשיבה הוציאה תעודות משלוח וחשבוניות, שהמבקש לא חתם על חלקן ולא קיבל את הסחורה. המבקש מפנה בתצהירו לאי ההתאמה בין כרטסת התובעת, שצורפה לכתב התביעה המקורי לבין זו שצורפה לכתב התביעה המתוקן (ביום 13/1/13 מוצגת יתר של 4,755 ₪ בכתב התביעה ו-40,660 ₪ בכתב התביעה המתוקן). המבקש טוען כי עקב סגירת החברה אין הוא יכול להציג כרטסת נגדית.

 

התביעה והדרישה. כמו כן הוא טוען כי המשיבה הבטיחה לשלוח לו כרטסת לבדיקת רואה החשבון מטעמו, אך לא עשתה כן, והגישה את התביעה אף ללא משלוח מכתב התראה לחברה או אליו.

 

הערבות. המבקש טוען כי כתב הערבות התייחס רק לשנת 2008, הובטח לו שיוחזר אליו, והמשיבה עושה בו שימוש עבור שנים אחרות ללא הסכמתו.

 

קיזוז. המבקש טוען כי סיפק למשיבה סחורה לשימושה הפרטי בעלות 7,000 ₪ והיא לא דיווחה לחברה על הקיזוז. המבקש טען כי שילם למשיבה במזומן 20,000 ₪, והמשיבה לא הפחיתה מהכרטסת, וכי המשיבה סיפקה סחורה פגומה ובאיחור ונגרמה לו עגמת נפש והפסד ימי עבודה.

 

הגנת המבקשים מס' 2 עד 4:

המבקש מס' 2 הגיש בקשת רשות להתגונן לבדו ביום 31/3/14, ולבקשה המתוקנת בשמו ובשם המבקש מס' 1 לא צירף תצהיר מטעמו, על כן אתייחס לתצהיר המבקש מס' 2 מיום 31/3/14.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ