תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
4250-09-14
15/02/2015
|
בפני השופט:
רונן אילן
|
- נגד - |
תובעת:
עינב - החץ (1965) בע"מ
|
נתבעת:
נתיבי ישראל - החברה הלאומית לתשתיות תחבורה בע"מ
|
החלטה |
בתיק זה מתבררת תביעה בה עותרת התובעת לחיוב הנתבעת בתשלום סך של 1,188,713 ₪.
מעיון בכתבי הטענות, מתברר שבתביעה זו מחלוקות על יתרת הכספים המגיעים לתובעת, לטענתה, בגין עבודות שבצעה עבור הנתבעת בפרויקט בדרך מס' 73.
לפי גרסת התובעת, בתום הפרויקט הוגש על ידה חשבון סופי ביום 10.10.12 ובתום בדיקתו על ידי מנהל הפרויקט, חברת א.ש. רונן הנדסה אזרחית בע"מ, אושר לה תשלום בסך של 5,570,206 ₪. בפועל, טוענת התובעת, שילמה לה הנתבעת 4,648,635 ₪ בלבד. התובעת טוענת לפיכך שיש לחייב את הנתבעת בתשלום ההפרש בין מה שאושר למה ששולם ואשר בתוספת תחשיב התייקרויות מגיע לסכום התביעה.
הנתבעת מצידה כופרת בטענות התובעת. לגרסת הנתבעת, החלטת מנהל הפרויקט לתשלום הכספים לתובעת לפי החשבון הסופי שהגישה לא הייתה אלא "המלצה", אלא שבבדיקה מקצועית שנערכה על ידי הנתבעת לאחר מכן התברר לה שחלק גדול מהסכומים שנדרשו בחשבון הסופי איננו מגובה באסמכתאות כנדרש, שלכן איננו מזכה את התובעת בתשלום הנדרש על ידה.
כך מסתבר שהכרעה במחלוקות נשוא תביעה זו מחייבת את בדיקת "החשבון הסופי" אשר הגישה התובעת לנתבעת, תוך התייחסות להסתייגויות הנתבעת.
בדיון אשר התקיים ביום 26.1.15 הוצע לצדדים להסכים למינוי מומחה מטעם בית המשפט לבחינת המחלוקות בקשר עם החשבון הסופי. התובעת הודעה על הסכמתה להצעה. הנתבעת בקשה ארכה לשקול עמדתה ובהודעה מיום 10.2.15 הודיעה שהיא איננה מסכימה למינוי מומחה. הנתבעת לא טרחה לנמק את עמדתה ולהסביר, ולו בתמצית, מדוע היא איננה מסכימה להצעה.
לפיכך, בהתאם לסמכותי לפי תקנה 130 (א) בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אני מורה כדלהלן:
-
אני ממנה את ד"ר יואב סרנה (רח' המפלסים 17, קריית אריה, פתח תקווה; טל' 03-7396722; פקס' 03-7396725) כמומחה מטעם בית המשפט בתיק זה.
-
המומחה יבחן את אותם הסעיפים אשר לא אישרה הנתבעת לתשלום, מסעיפי "החשבון הסופי" אשר הגישה התובעת ביום 10.10.12, ויחווה דעתו באשר לטענות התובעת לפיהן יש לחייב את הנתבעת בתשלום בגין סעיפים אלו.
-
לצורך עריכת חוות דעתו יקבל המומחה מהצדדים את כל המסמכים הרלוונטיים, הן כמקובל בבחינת חשבון סופי של פרויקט כגון זה נשוא התביעה, והן מאלו שהוחלפו בין הצדדים. כמו כן יקיים המומחה פגישה, אחת או יותר לפי שיקול דעתו, בנוכחות הצדדים ונציגיהם.
-
בתוך 7 ימים ממועד החלטה זו ייצרו ב"כ הצדדים קשר עם המומחה, יעבירו לו העתק מהחלטה זו, ויבררו את נכונותו ויכולתו לקבל על עצמו את המינוי. ככל שיש למי מהצדדים התנגדות לזהות המומחה, בין בשל קשרים עסקיים ובין מכל סיבה אחרת, יודיעו על כך ב"כ הצדדים לבית המשפט בתוך 14 יום.
ככל שהמומחה יהיה סבור שאין באפשרותו לקבל על עצמו את המינוי, יודיע על כך המומחה במישרין לבית המשפט בתוך 14 יום.
במצב כאמור, בהעדר הסכמה בין הצדדים על זהות המומחה, ימונה מומחה אחר על ידי בית הנשפט.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת