תא"ק
בית משפט השלום ראשון לציון
|
4021-12-13
21/05/2015
|
בפני הרשם:
יניב ירמיהו
|
- נגד - |
מבקשת:
Dow Europe GmbH
|
משיבה:
לנגסם תעשיות בע"מ
|
החלטה |
מונחת בפניי בקשה למחיקת כותרת תביעה שהוגשה בסדר דין מקוצר, ולחלופין בקשת רשות להתגונן כנגד התביעה.
העובדות וטענות הצדדים
1.המבקשת היא חברה העוסקת בייצור והדפסת אריזות.
המשיבה הינה חברה זרה הרשומה בשוויץ, הפועלת בתחום מתן שירותים ואספקת מוצרים כימיים, פלסטיים וחקלאיים, ובין היתר משווקת חומרי גלם לתעשיית הפלסטיק.
בין הצדדים התנהלה התקשרות עסקית במשך כ- 10 שנים עובר לסכסוך נושא תיק זה, כאשר הרכישות, או מרביתן ולרבות זו שבמחלוקת, בוצעו באמצעות נציגת המשיבה בישראל, סוכנויות יעקבסון בע"מ.
2.ביום 1.8.11 חתמה המבקשת על טופס הזמנת מוצר כימי מהמשיבה, המשמש כחומר גלם לייצור יריעות פלסטיק שקופות המשווקות ללקוחותיה, בעלות של 96,277.5 דולר ארה"ב.
המשיבה אישרה את ההזמנה ושלחה את חומר הגלם למבקשת דרך הים. לשם שחרור המוצר מהנמל שלחה המשיבה שטר מטען שנערך ביום 25/8/2011 וכן שטר חוב לחתימת המבקשת.
ביום 23/11/2011 חתמה המבקשת על שטר החוב, בו התחייבה לפרוע את עלות חומר הגלם בתוך 90 יום מהמועד הנקוב בשטר המטען.
כנגד החתימה על שטר החוב, שוחרר המשלוח ונמסר למבקשת.
שטר החוב מכיל את הכיתוב "Free of any deduction", כיתוב שפרשנותו במחלוקת בין הצדדים.
3.המבקשת לא פרעה את החוב, ובחלוף הזמן לאחר דין ודברים בין הצדדים שלא צלח, הוגשה התביעה דכאן.
המבקשת הגישה בקשת רשות להתגונן כנגד התביעה, בה טענה כי המשיבה סיפקה למבקשת חומר גלם פגום, ועל כן אינה זכאית לתשלום בעבורו.
לשיטתה, בשנת 2009 החלה תופעה של שינוי גוון יריעות הפלסטיק אותן ייצרה מצבע שקוף לצבע ורוד-אדמדם, תופעה שתכונה להלן "הוורדה".
המבקשת טוענת, כי בשל ייעוד היריעות למוצרי מזון והקונוטציה של הצבע האדום לדם, לא ניתן היה לשווק את יריעות הפלסטיק ללקוחותיה ועל כן נאלצה לזכות הרוכשים בסכום העולה כדי 850,964 ₪.