חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 26261-07-15 הייקו קפיטל בע"מ ואח' נ' ג'רוסלם השקעות בטכנולוגיות בע"מ

תאריך פרסום : 28/03/2016 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
26261-07-15
21/03/2016
בפני השופטת:
אושרי פרוסט-פרנקל

- נגד -
מבקשת:
ג'רוסלם השקעות בטכנולוגיות בע"מ
נתבעים:
1. הייקו קפיטל בע"מ 2. ליאור תמר השקעות בע"מ
החלטה
 

 

לפני בקשת רשות להגן של המבקשת, בטענה שלא היה מיזוג בהתאם לקבוע בסעיף 323(4) לחוק החברות, לבין חברת הבת, וחברת ג'רוסלם השקעות בטכנולוגיות (ג'י.טי.איי) בע"מ ( להלן: "גרוסלם ג'י.טי.איי ) ומכיוון שג'רוסלם ג'י.טי.איי, קיימת כחברה , המיזוג לא נכנס לתוקף, וג'רוסלם ג'י.טי.איי, לא נמחקה מרישומי רשם החברות. לטענת המבקשת, אף אחת מהחברות לא נסגרה, לא החברה הקולטת ולא החברה הנקלטת, שתיהן מתפקדות ואחת מחזיקה בשנייה בשליטה מלאה כבעלת 100% מהמניות. לטענתה, אפשרויות המיזוג הן: האחת כשהחברה הנקלטת נמחקת, מה שלטענתה לא היה במקרה דנן, השניה -שהמזוג נעשה על דרך החלפת מניות שמחזיקה במאה אחוז מהחברה השנייה ,החברה האחת היא בעלת מניות והאחרת יש לה את הפעילות העסקית. לטענת המבקשת, התביעה הוגשה כנגד בעלת המניות ולא כנגד החברה שלכאורה התחייבה בהסכם ולכן יש לאפשר למבקשת להתגונן.

לגבי ההתחייבות עצמה טוענת המבקשת, כי כתוב במפורש בהסכם שאליו מפנה המשיבה, שההתחייבויות הן בגין גיוסי ההון והייעוץ בגיוסי הון ותיווך בגיוסי ההון וההשקעות שנוגעת לגיוסי ההון. ההסכם נחתם בשנת 2014 , אחרי גיבוש הסכם הפשרה בתיק האחר שהתנהל בין הצדדים, כך שהנטען בתיק זה כבר נדון במסגרת הסכם הפשרה.

 

השלמת הליכים מקדמיים עד ליום 1.6.16

תצהירי עדות ראשית של התובעת יוגשו עד 1.10.16 ושל הנתבעת עד 1.2.17

דיון ההוכחות יתקיים ביום 19.7.17 בשעה 09:00

המשיבה, מנגד טוענת כי "הסכם הייעוץ" נחתם בינואר 2014 ואילו "הסכם הפשרה" נחתם ביום 8.12.14 אצל כבוד השופטת ניב, כשנה לאחר החתימה על הסכם הייעוץ. לטענתה, הסכם הייעוץ מתייחס לתקופה של 4 חודשים שבין אוגוסט 2013 לינואר 2014 ואילו ההסכם שמכוחו הוגשה התביעה דכאן הוא הסכם שמתייחס לתמורה בגין ייזום עסקת המיזוג שנעשתה זמן קודם לכן.

לטענת המשיבה, בנוגע לטענה כי שתי החברות ( החברה המבקשת וחברת הבת ) הן חברות נפרדות , הרי שבהליך הקודם , המבקשת טענה למיזוג , לכן איננה יכולה לטעון כעת אחרת. לטענתה, כאשר עולה טענה לעסקת מיזוג שנערכה בצורה מסוימת, על המבקשת לצרף את הסכם המיזוג. עוד לטענתה, הנתבע הצהיר בחקירתו שהמבקשת כאן קלטה את כלל הפעילות של חברת ג'.איי.טי.

דיון:

בעא 507/85 בדר פנון נ' שטראוס - חברה לשיווק (חש"ל) בע"מ , מג (1) 106 (פורסם בנבו, 19.03.1989) נקבע כי על פי ההלכות בפסיקה , בר"ל תסורב רק אם שוכנע בית המשפט כי למתגונן אין כל הגנה.

"עולה מההלכות שנקבעו בפסיקה, כי בקשת הרשות להתגונן תסורב רק במקרים בהם משתכנע בית המשפט, כי אין לנתבע הגנה של ממש. להלן מספר קטעים בעניין סוגיה זו, הרלוואנטיים לענייננו, מתוך ספרו של י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי (אמינון, מהדורה 5, בעריכת ש' לוין, 1988) 618-623: "סדר הדין המקוצר משמש את המטרה למנוע דיון בתובענה רק אם ברור הדבר ונעלה מספק, שאין לנתבע כל סיכוי להצליח בהגנתו; אין לקבוע שהענין הוא כך אלא אם תצהיר הנתבע לא גילה 'הגנה לכאורה'. הדיון בבקשת הרשות להתגונן אינו יכול לבוא במקום המשפט... טענה עליה בא תצהירו של הנתבע, על השופט להניח שאמת היא, ולכן אם מגלה התצהיר הגנה אפשרית, תינתן לנתבע רשות להתגונן ...יקבל נתבע בסדר דין מקוצר רשות להגן אפילו העלה טענה בעל-פה שיש בה כדי לסתור מסמך בכתב..."

עיון בטיעוני הצדדים, הסכם המיזוג והתביעה הקודמת ( מ"ש 1 ), אשר נדונו במהלך טיעוני הצדדים בדיון שהתקיים ביום 16.3.16 , מצאתי כי מהעובדות הנטענות מתגלה הגנה אפשרית, לפיה יש להתיר למבקשת להתגונן, וזאת מהסיבות הבאות:

המבקשת העלתה שתי טענות מרכזיות, האחת נוגעת לעניין תוקפו של המיזוג הנטען בין החברה המבקשת, לג'רוסלם ג'י.טי.איי. המבקשת מכחישה את המיזוג וטוענת שגרוסלם ג'י.טי.איי היא הנתבעת הנכונה ולא המבקשת, והשנייה , כי "הסכם הסיום" שנחתם בין הצדדים במסגרת התביעה האחרת שהתנהלה בין הצדדים , ( ב"מ 1 ), סיים את כל המחלוקות בין הצדדים, כולל המחלוקות לגבי ההתחייבויות בעקבות גיוסי ההון, צירוף משקיעים והעסקאות שנטענים בהליך זה, כולל התחייבות ג'ירוסלם ג'י.טי.איי, למשיבה 2 בגין שירותי ייעוץ לתקופה שבין 1.8.13 עד 1.1.14.

מבלי להיכנס לברור מעמיק של העובדות הנטענות ע"י הצדדים ולאחר ששוכנעתי כי אם תתקבלנה טענות המבקשת, יכול ותקום לה עילת הגנה כנגד המשיבות, בקשת הרשות להגן מתקבלת.

טענת המשיבה , לפיה העד מטעם המבקשת אישר במסגרת חקירתו הנגדית בישיבת 16.3.16כי המבקשת קלטה את פעילות גרוסלם ג'י.טי.איי לתוכה, הרי שמדובר בסוגיה משפטית אותה יש לבחון בטרם הכרעה ולא בשלב של דיון בבקשת רשות להתגונן.

לאור האמור ניתנת למבקשת רשות להתגונן.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ