תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
22401-02-16
25/05/2016
|
בפני השופט:
עדי הדר
|
- נגד - |
מבקשים:
1. רחל דואני 2. דוד ידיד
עו"ד ד"ר ענת אסייג עו"ד עמרם דואני עו"ד טל אסייאס עו"ד דוד ידיד
|
משיבה:
שרה רובין
|
החלטה |
לפני תביעה בסדר דין מקוצר ע"ס של 10,126 ₪ שהגישה גב' שרה רובין ניצולת שואה, המבקשת מבית המשפט כי יחייב את הנתבעים גב' דואני ועו"ד דוד ידיד להשיב לה כספים שלטענתה שילמה להם ושהיא זכאית להשבתם.
בתחילת הדיון היום נדונה בקשתו של מבקש 2 למחוק את הכותרת, על אף שלא הגיש בקשה בכתב בעניין זה, וכן לדחות התביעה נגדו ובית המשפט קבע מהנימוקים המפורטים בפרוטוקול זה כי דין הכותרת להימחק, אך דחה הבקשה לדחות התביעה נגד עו"ד ידיד על הסף.
בתום הדיון בסוגיה הנזכרת, החל הדיון בבקשה של מבקשת 1 למחיקת כותרת ולדחיית התביעה נגדה על הסף.
בית המשפט מוצא לנכון לציין את חשיבותו ורגישותו הרבה של הנושא והתייחסותה של החברה הישראלית בכללותה והמוסדות השונים לניצולי השואה, כאשר בחלוף שנים רבות מאז הסתיימה מלחמת העולם השנייה, מתמעטות ומדלדלות השורות של ניצולי השואה שנותרו עמנו לספר את סיפורם, כאשר עלינו כחברה מוטלת החובה להקל עליהם ככל האפשר לאחר הסבל הרב שהיה מנת חלקם בשנות המלחמה הארורות. הנושא עולה מידי פעם על סדר יומם של מוסדות שונים, לרבות הגוף המחוקק והריבוני במדינת ישראל, דהיינו הכנסת.
עד כדי כך נושא זה חשוב, שהכנסת מצאה בחקיקה ראשית להתערב בהסכמים חוזיים הנוגעים בניצולי השואה, דבר שהכנסת עושה לעיתים רחוקות ומכאן שהמחוקק הכיר בחשיבות וביחודיות של נושא זה.
התביעה של התובעת מתבססת ראייתית על עותק של שיק בסכום של 10,479 ₪, שנמשך מחשבונה של התובעת ויוסף רובין באוקטובר 2012 כאשר הנפרעת היא רחל דואני בע"מ.
גב' דואני תיארה בבקשה למתן רשות להתגונן את עמלה הרב למען ניצולי השואה מצפון אפריקה, כאשר לטענתה המוסדות הממלכתיים התגלו באוזלת ידם.
בית המשפט בשלב זה אינו אמור לקבוע מסמרות כיצד בא לידי ביטוי פועלה של גב' דואני, אלא לעסוק בעובדות המהותיות בתיק זה לפיהן אין לפני בית המשפט עותק של הסכם שכר הטרחה בין גב' דואני לבין התובעת שלנוכח סכום התביעה והרגישות של הנושא, מצופה היה שיפרט מה הם בדיוק השירותים שגב' דואני אמורה הייתה לספק לתובעת.
בעוד גב' דואני פירטה בהרחבה את פועלה באופן כללי, למען ניצולי השואה בצפון אפריקה, אין פירוט מה בדיוק עשתה בעצמה למען התובעת כאן מאז לטענתה החלה לפעול עבור התובעת בשנת 2008.