תא"מ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
6924-05-14
01/11/2014
|
בפני השופט:
נצר סמארה
|
- נגד - |
תובעים:
קשר רנט א קאר בע"מ
|
נתבעים:
1. יריב שלום 2. שירה שפע-מעלה
|
פסק דין |
1.לפניי תביעה כספית על סך 1,729 ₪ , בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש נגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 08.03.13 בין כלי רכב מ"ר 82-887-13 (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב מ"ר 47-813-70 (להלן: "רכב הנתבע 1") לבין כלי רכב מ"ר 35-735-56 (להלן: "רכב הנתבעת2 ) ,(ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה בין התובעת והנתבע 1 אלא שהצדדים חלוקים באשר לנסיבות התרחשותה, לעומת נתבעת 2 אשר מכחישה כל מעורבות בתאונה .
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה נשמעו ראיות הצדדים, והעידו הנהגים המעורבים בתאונה.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד 1984, לאחר שהובהר לצדדים כי פסק הדין יינתן ללא נימוקים וכי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו.
5.על סמך החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, ובשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה, ומוקדי הנזק ברכבים ותוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את התביעה במלואה נגד הנתבעים , אלא שהאחריות לקרות התאונה תחולק בין שני הנתבעים , באופן שהנתבע 1 יישא בשיעור של 70% לקרות התאונה והנתבעת 2 תישא באחריות בשיעור של 30%.
לפיכך לסילוק סופי ומוחלט של התביעה ישלמו הנתבעים את הסכומים הבאים :
סך של 1729 ₪ , שזהו סכום התביעה , בתוספת אגרת בית משפט בסך של 379 ₪
בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל , בנוסף לשכר טרחת עורך דין בסך 1250 ₪ בצירוף שכר העד בסך של 450 ₪.
כל הסכומים הנ"ל ישולמו על ידי הנתבעים על פי החלוקה שקבעתי לעיל , דהיינו ,
הנתבע 1 ישלם 70% והנתבעת 2 תשלם 30% .
6.המזכירות תמציא את פסק הדין לבאי כוח הצדדים בדואר רשום ותסגור את התיק.