אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תא"מ 5355-10-14 פרידנזון שרותים לוגיסטים בע"מ נ' חברת נמל אשדוד בע"מ

תא"מ 5355-10-14 פרידנזון שרותים לוגיסטים בע"מ נ' חברת נמל אשדוד בע"מ

תאריך פרסום : 18/06/2015 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום אשדוד
5355-10-14
09/06/2015
בפני הרשמת הבכירה :
טלמור פרס

- נגד -
תובעת:
פרידנזון שרותים לוגיסטים בע"מ
נתבעת:
חברת נמל אשדוד בע"מ
פסק דין
 

 

תביעה כספית על סך של 13,799 ₪, בגין נזקים שנגרמו לנגרר מספר רישוי 95-006-72, שבבעלות התובעת.

 

1.על פי כתב התביעה, ביום 17.2.12 הגיע עובד התובעת עם משאית ונגרר שבבעלות התובעת, אל אזור הטעינה בשטח נמל אשדוד, לצורך העמסת מיכל על הנגרר. בהתאם לנהלי עבודה הנהוגים אצל הנתבעת, העמיד עובד התובעת את המשאית והנגרר באזור הטעינה וכשזו עומדת עם מעצור יד משוך ומנוע כבוי, יצא מהמשאית. לטענת התובעת, מיד לאחר מכן החלו עובדי הנתבעת להעמיס את המיכל על הנגרר בעזרת מלגזה ובעת ההעמסה הורד המיכל על ידי עובדי הנתבעת במהירות ובחופזה. כתוצאה מכך נפגע הנגרר ונשבר ונגרם לו נזק המסתכם על פי הערכת שמאי ב- 11,640 ₪.

 

2.לטענת הנתבעת בכתב הגנתה המתוקן, האחריות לנזק שאירע חלה במלואה על נהג משאית התובעת, אשר ברשלנותו לא דאג להכין את הנגרר באופן מלא על מנת שלא יינזק כתוצאה מהמטען שביקש להניח עליו. לטענת הנתבעת, לא הגיע נהג המשאית עם נגרר מתאים למטען שרצה להעמיס, נגרר שעליו מונח ציוד שימנע פגיעה ונזק, כגון קרשים בגובה מסוים, או ברזלים שימנעו את פגיעת המטען ברצפת הנגרר.

עוד טוענת הנתבעת, כי האחריות להנחת ציוד מתאים על הנגרר, היא של נהג המשאית בלבד ולא של הנתבעת או עובדיה, שכן עובד הנתבעת המניח את המטען אינו מסוגל ולא מצופה ממנו שיבחין אם הנגרר ערוך נכון לקליטת המטען. כמו כן מדובר בנגרר ישן מאוד.

הנתבעת מתכחשת אף לנזק הנטען בחוות הדעת, משלטענתה חוות הדעת ניתנה כ- 7 חודשים לאחר האירוע.

 

3.בכתב תשובתה מוסיפה התובעת כי על המיכל שהועמס מורכבות רגליים מייצבות ועל כן אין כל צורך בהכנה של הנגרר להעמסה ובהתאם לנהלי העבודה הנהוגים אצל הנתבעת, מסתיימת מעורבות עובד התובעת בהליך העמסת המטען, עם העמדת המשאית והנגרר באזור הטעינה בעצירה מוחלטת.

בניגוד לטענת הנתבעת, כך לטענת התובעת, מדובר בנגרר חדש לחלוטין שהחל לנסוע רק ב- 8/11, כ- 5 חודשים לפני התרחשות התאונה ותאריך בדיקת הנגרר על ידי השמאי היה כ- 4 ימים לאחר התרחשות התאונה.

 

4.בדיון שהתקיים ביום 26.5.2015 העידו מר אבי קטנוב- נהג המשאית שבבעלות התובעת, מר שמעון אמסלם- קצין הבטיחות של הנתבעת, ומר עופר סימון- מנהל עבודה בנתבעת.

 

מר אבי קטנוב, נהג התובעת, העיד כי ביום האירוע הגיע לרציף 3 ולאחר שנאמר לו היכן להעמיד את המשאית, כיבה את המנוע, יצא מהמשאית ועמד בצד. לטענתו, הורד המטען לא נכון, בזווית לא נכונה, ופעולה זו גרמה למעיכת העגלה. עוד העיד, כי אמנם עמד "קצת רחוק" אבל ראה איך מועמס המטען.

לשאלות ב"כ הנתבעת השיב נהג התובעת כי אין זו הפעם הראשונה שהוא מגיע לנמל אשדוד וכי הוא אינו מכין את העגלה אם יש רגליים בתחתית המטען, כבמקרה זה. לדבריו, עבודתו הינה להביא את העגלה ולעמוד בצד, על הנתבעת היה להכין קרשים וזו הפעם הראשונה שהעמיס צינור כזה.

 

5.מר שמעון אמסלם, קצין בטיחות בנתבעת, העיד כי לא נכח במקום בזמן האירוע. לדבריו לא מצופה מעובד הנמל להבחין האם הנגרר ערוך לקליטת המטען, לחברות ההובלות המבקשות לשנע מטען, יש סדרן עבודה והן אשר שולחות את המשאית הנכונה בהתאם למשקל המותר. מר אמסלם העיד כי הנהג הוא האחראי הבלעדי על המטען ועל הנגרר והוא זה אשר צריך לדעת היכן להניח אותו. ככל שלמטען קיימות בליטות צריך לדעת היכן לשים את הקרשים והכל נעשה על ידי הנהג, בעוד שהנתבעת רק מגיעה ומניחה את המטען באמצעות מנוף. עוד העיד כי קיימת אפשרות שהצינור יורד על גבי הנגרר כאשר צידו הימני או השמאלי פוגע בנגרר לפני הצד האמצעי, שכן הנגרר אינו מפולס ומשופע בשיפוע קל, אולם קיימת אפשרות כי במקרה שבענייננו לא היה שיפוע. מאחר ולא היה נוכח בעת האירוע הספציפי, לא ידע העד לומר כיצד בוצעה ההורדה. כמו כן לא ידע העד לומר אם יש נהלים בקשר להעמסת מטענים על נגררים אולם טען כי יש ספר הדרכה הנותן דגשים באשר לסוגי המטען.

אשר להעמסת מטען מסוג צינור/מיכל, כבענייננו, הוסיף העד כי זה מועמס על ידי מנוף ולא על ידי מלגזה, אולם לאחר שהוצגה לעד "הודעה על נזק", טען כי צריך לבדוק את העניין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ