תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
43879-09-14
16/11/2015
|
בפני השופטת:
שרון הינדה
|
- נגד - |
תובעים:
1. נבארי מתכות בע"מ 2. אלי פרדימן
|
נתבעים:
1. הידקו גבעתי בע"מ 2. מנורה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
1.לפני תביעה לפיצוי התובעים בגין נזק שנגרם לרכבם כתוצאה מתאונה שארעה ביום 22.5.12.
2. על פי הנטען בכתב התביעה רכב התובעים עמד בחנייה של מפעל הנתבעת 1 ונפגע מרכב הנתבעים.
3. הנתבעות מכחישות כל מעורבות בתאונה הנטענת.
4. בדיון שהתקיים בפני העידו התובע 2 (להלן: "נהג התובע") עובד התובעת 1 (להלן: "עד התובעים") ומנכ"ל הנתבעת 1 (להלן: "עד הנתבעות"). בנוסף הוגשו לעיוני תמונות הנזק, הודעת התובעים לחברת הביטוח ומכתב הנתבעת 1 לחברת הביטוח, הנתבעת 2.
5. התובע העיד כי הגיע עם נהג כדי לרכוש מנוף למשאית שרכב כמה ימים קודם. נהג המשאית החנה אותה מחוץ למפעל הנתבעת 1 וכעבור מספר דקות הגיעה מלגזה שעסקה בהעברת ציוד שקשור למפעל עצמו, נסעה לאחור ופגעה במשאית התובעים. התובע העיד כי הוא והנהג ראו זאת בעיניהם אולם לא ידע לומר כמה זמן חלף מהרגע שהם החנו את המשאית ועד שקרתה התאונה.
לטענת התובעת עד הנתבעות ירד וצעק על הנהג שלו, שאל את התובע אם הוא הבעלים של המשאית, ביקש שיעלה אתו למשרד, טען שאין לו את הרישיונות ושהתובע ישלח את קצין הבטיחות ואמר שהם חברה מסודרת ויטפלו בזה ושיש ביטוח וזה ברור שהם אשמים.
התובע טען כי שלח את קצין הבטיחות שלו דאז ונמסרו לו הפרטים של המלגזה ושל עד הנתבעות.
התובע ציין כי לא טען שעד הנתבעות היה נהג המלגזה וטען כי לא נאמר לו מי היה הנהג. התובע חזר וטען כי ראה אותו באופן אישי ואז ניגש אליו אדם שהציג את עצמו כמנהל העסק והוא דיבר איתו בין הנושאים גם על רכישת מנוף.
6.עד התובעים העיד היה היה נהג בחברה אולם לא נהג במשאית בזמן התאונה. עד התובעים העיד כי היה עם התובע וכי הם נכנסו כדי לבדוק מנוף למשאית והמשאית חנתה. לטענתו הם נעמדו לדבר ליד המשאית בערך 20 דקות, והיה נהג של מלגזה בתוך המוסך שנסע אחורה ישר לכיוון המשאית ופגע בה כשהיא עומדת ולא היה בה נהג. עד התובעים טען כי ראה זאת במו עיניו וגם התובע ראה זאת. עוד טען כי נהג המשאית לא היה במקום. הם הגיעו שלושה, הוא הגיע עם התובע כדי לקבל את הצעת המחיר למנוף ונהג המשאית הלך.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת