תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
3664-01-15
05/11/2015
|
בפני השופט:
נצר סמארה
|
- נגד - |
תובעת:
ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ עו"ד משה גולני
|
נתבעים:
1. ליאור ברכה 2. דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ
עו"ד חיים הקמן
|
פסק דין |
1.לפניי תביעה כספית בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 19.04.2014, בין כלי רכב, מ"ר 15-507-76 (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב, מסוג אוטובוס, מ"ר 91-479-01 (להלן: "האוטובוס") (ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה, אלא לעניין נסיבות התרחשותה.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה הוצגו ראיות מטעם הצדדים, והעידו הנהגים המעורבים בתאונה ועדת ראייה נוספת מטעם התובעת.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר, לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבל אותה באופן חלקי.
5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל במלואה.
הגם שהצדדים הסכימו למתן פסק דין על דרך הפשרה וללא נימוקים, מצאתי ליתן הנמקה קצרה לביסוס מסקנתי:
אני מעדיף את גרסתו של נהג רכב התובעת ושל העדה שישבה עמו ברכב בעת קרות התאונה, שהייתה מהימנה עליי, על פני גרסתו של נהג האוטובוס שהותירה בי רושם של חוסר מהימנות, בלשון המעטה.
נהג האוטובוס הציג גרסה מבולבלת, ובלתי קוהרנטית לגבי הימצאותם של כלי רכב החונים על הנתיב הימיני. נהג האוטובוס העיד כי נסע על הנתיב השמאלי כיוון שהוא מודע לכך שיש כלי רכב החונים בנתיב הימיני המפריעים לנסיעה הבטוחה של האוטובוס, וכי זו גם הסיבה בעטיה הסיט נהג רכב התובעת את רכבו באופן חד שמאלה. בהנחה שגרסתו של נהג האוטובוס לגבי סטיית רכב התובעת שמאלה הייתה נכונה, מדוע הנזקים הנראים ברכב התובעת הן רק בחלקו האחורי והאמצעי של דופן שמאל. מדוע אין נזק לדופן שמאל קדמית ברכב התובעת.
משכך, אני משוכנע כי התאונה ארעה בנסיבות שנהג האוטובוס הוא שהסיט את רכבו ימינה במטרה להקדים את רכב התובעת ולהגיע לתחנת האוטובוס שהייתה מוצבת בהמשך הדרך.