תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
36311-10-15
10/02/2017
|
בפני השופטת:
אפרת בוסני
|
- נגד - |
תובעת:
קשר רנט א קאר בע"מ
|
נתבעים:
1. סלאח מסארווה 2. מנורה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
לפניי תביעה שעניינה נזקי רכב התובעת בתאונה מיום 18.1.2015 בה מעורב רכב הנתבעים (משאית) ובגדרה נתבעים נזקי רכב התובעת, בהסתמך על דו"ח שמאי שצורף לכתב התביעה בתוספת שכר טרחת השמאי.
אין מחלוקת כי ארעה התאונה. גדר המחלוקת הוא בשאלת נסיבות התאונה והאחריות להתרחשותה.
הצדדים הסמיכו את בית המשפט למתן פסק דין מכוח סמכותו על פי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.
לאחר שמעתי את העדויות של הנהגים המעורבים, בחנתי את הראיות, ובכל זה את טפסי ההודעה, דו"ח השחזור ותמונות כלי הרכב. על יסוד החומר שבפניי הגעתי להטיל את האחריות לתאונה ולנזקי רכב התובעת בתאונה בין הנהגים המעורבים באופן הבא:
נהג רכב הנתבעים -65%, נהגת התובעת - 35%.
ראיתי להעדיף את גרסת נהגת התובעת לאופן התרחשות התאונה, על גרסת נהג רכב הנתבעים. גרסת נהגת התובעת הייתה אחידה בעדותה ובטופס ההודעה והיא נתמכת במוקד הנזק ברכב התובעת (מראה ימנית קדמית) ובשברי הזכוכית ותלישת המראה הנראים בתמונות הנזק כפי שהוצגו על ידי נהג הנתבעים בדיון. מנגד גרסת נהג הנתבעים לסטיית רכב התובעת לנתיב נסיעתו אינה מסתברת עם מוקדי הנזק, בהן לא נראים סימני פגיעה בחלק הקדמי או בחזית רכב התובעת. תמיכה נוספת בהעדפת גרסת נהגת התובעת יש בזרוע הפנס האחורי שמאלי של משאית הנתבעים שאליבא עדות נהג הנתבעים בולטת מגוף המשאית כדי 6-7 ס"מ ויש בה לתמוך במסקנה כי בעת הטיית רכב התובעת ימינה, משאית הנתבעים שהוסעה במהירות בנתיב הימני פגעה במראה הימנית ברכב התובעת.
התאונה ארעה סמוך לפני מעבר צומת בדרך עירונית. רכב הנתבעים, על פי עדותו של נהג רכב הנתבעים חצה את הצומת בנתיב הימני בנסיעה רציפה במהירות של 50 קמ"ש, בעוד שרכב התובעת החל בנסיעה לאחר עצירה לפני הצומת. נהגת רכב התובעת העידה כי הסיטה קלות את רכבה לימין, והיה על נהג הנתבעים לתת את דעתו למצב התנועה שלפניו, להסיט את משאית הנתבעים ימינה ולהאט את מהירות נסיעתו בעת חציית הצומת ומכאן אחריותו המרבית לתאונה בשיעור שקבעתי.
לנהגת התובעת, אף היא אחריות לתאונה. נהגת התובעת אישרה בעדותה כי לא ראתה את משאית הנתבעים סוטה לנתיבה וכי התאונה ארעה כשרכב התובעת החל בנסיעה והיא הסיטה את רכבה קלות ימינה (בשל רכב בנתיב לשמאלה) בו בעת שמשאית הנתבעים חלפה בנסיעה מהירה בנתיב לימינה. לדברי נהגת התובעת בעדות, היה רכב נוסף לפניה. רכב זה לא נטען כי נפגע בתאונה, מה שתומך במסקנה כי בהסטת רכב התובעת ימינה, חרגה המראה הימנית של רכב התובעת קלות מנתיב נסיעת רכב התובעת, ומכאן אחריות נהגת התובעת לתאונה בשיעור שקבעתי. אחריות זו היא בשיעור נמוך מהאחריות שיש לנהג הנתבעות אשר חוצה במהירות ובנסיעה את הצומת שלפניו מבלי ליתן דעתו לתנאי הדרך ולרכב התובעת בכלל זה.
לאור חלוקת האחריות שקבעתי, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעים, יחד ולחוד, ישלמו לתובעת סך של 2,779 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד ממועד הגשת התביעה, שכר עדת התובעת כפי שנפסק בדיון, אגרת משפט ששולמה וכן שכר טרחת עו"ד בסך של 1,500 ₪. הסכום הכולל ישולם תוך 30 יום.
פוטרת את התובעת מתשלום המחצית השנייה של האגרה.
ניתן היום, י"ד שבט תשע"ז, 10 פברואר 2017, בהעדר הצדדים.
