תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
33654-11-12
21/05/2015
|
בפני הרשם:
דורון יעקבי
|
- נגד - |
מבקשים:
רים ריאל
|
משיבים:
1. הכשרה חברה לביטוח בע"מ 2. אמין אגבאריה
|
החלטה |
מונחת בפני בקשה לביטול פס"ד שניתן ביום 14.7.14.
לאחר עיון בטענות הצדדים הנני מורה כדלקמן:
הארכת מועד:
המבקשת הגישה את הבקשה לביטול פס"ד ביום 16.3.15 בעוד שפס"ד ניתן ביום 14.7.14, כ- 8 חודשים לאחר מתן פס"ד.
לטענת המבקשת נודע לה על קיום פס"ד ביום 23.11.14 כאשר קיבלה לידיה את האזהרה מטעם לשכת ההוצאה לפועל.
לטענת המשיבה פס"ד שהתקבל ביום 14.7.14 נשלח למבקשת ביום 17.7.14 ע"י בימ"ש .
ב"כ המשיבה מציין כי ביום 21.9.14 יצר ב"כ המבקשת קשר טלפוני עם משרדה של ב"כ המשיבה בשמה של המבקשת, לטענת ב"כ המשיבה ככל הנראה בשל פס"ד שניתן.
לטענת ב"כ המשיבה האזהרה בתיק הוצל"פ נשלחה לאותה הכתובת אליה נשלח כתב התביעה.
ב"כ המבקשת מציין בתשובתו כי המבקשת ידעה לראשונה על מתן פס"ד כנגדה ביום 23.11.14. לטענת ב"כ המשיבה לא הוגשה בקשה לארכה להגשת בקשה לביטול פס"ד וכן לא "טעמים מיוחדים". לטענה זו השיב ב"כ המבקשת בצורה לקונית וכללית כי סיבה משרדית ואבל של ב"כ המבקשת גרמו לו לעיכוב בהגשת הבקשה הזו.
לאור האמור לעיל, אף לגישתה של המבקשת עת נודע לה על פס"ד ביום 23.11.14 ,היה עליה להגיש בקשה להארכת מועד לביטול פס"ד תוך 30 יום ממועד היוודע על הפסק תוך ציון "טעמים מיוחדים" ומשלא עשתה כן הדבר עומד לחובתה. יצויין, כי אין מדובר באיחור של קצר של מס' ימים ועל כן העדר בקשה ופירוט נדרש של טעמים מיוחדים מקבל משנה תוקף וחשיבות בנסיבות דנן.
ביטול מחובת הצדק:
לאחר עיון בטיעוני הצדדים נחה דעתי כי אין מקום לבטל את פס"ד "מחובת הצדק".
כתב התביעה הומצא למבקשת ביום 6.1.14 בכתובתה הרשומה ובעלה של המבקשת חתם על אישור המסירה.
המבקשת טוענת בתצהירה כי מעולם לא קיבלה את כתב התביעה וכי נפלה טעות בכתובתה. המבקשת לא מציינת את כתובתה הנכונה ואף לא מצרפת אסמכתאות לאימות טענותיה.
המבקשת בתצהירה מציינת כי לא חתמה על אישור המסירה, אך לא מתייחסת לחתימת בעלה על אישור המסירה, כמו כן המבקשת לא מתמודדת עם האימות שנעשה ע"י השליח עם שכניה משפחת מתאבנה כאמל וכן עם התדפיס ממרשם האוכלוסין שצורף לבקשה למתן פס"ד במעמד צד אחד.
לאור האמור לעיל, נראה לכאורה כי המסירה בוצעה לכתובתה של המבקשת, והיה על המבקשת לסתור טענה זו תוך הסתמכות על אסמכתאות רלבנטיות ולהתמודד באופן ישיר עם אישור המסירה ולא כללי ולאקוני. לפיכך, הגעתי לכלל מסקנה כי אין לבטל את פס"ד "מחובת הצדק".