חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מעוף משאבי אנוש(מקבוצת מעוף) בע"מ נ' שחף תכנון מוצרי פלסטיקה בע"מ

תאריך פרסום : 13/05/2017 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
30012-06-16
28/12/2016
בפני השופטת:
תמי לוי יטח

- נגד -
התובעת:
מעוף משאבי אנוש (מקבוצת מעוף) בע"מ
הנתבעת:
שחף תכנון מוצרי פלסטיקה בע"מ
פסק דין


1.
בפניי תביעה כספית לתשלום דמי השמה על סך של 10,709 ₪, בגין השמתם של שני עובדים על ידי התובעת. 

 

מבוא:

2.אין מחלוקת כי בין הצדדים נחתם הסכם התקשרות ביום 9.2.11 למתן שירותי השמת כוח אדם (להלן – "הסכם ההתקשרות"). בהתאם לסעיף 9 להסכם ההתקשרות, ככל שעובד השלים שלושה חודשי עבודה, זכאית התובעת לתשלום עמלת השמה חד פעמית, בסך השווה ל- 70% ממשכורתו החודשית של העובד.

 

בהתאם לסעיף 10 להסכם ההתקשרות במידה והעובד הועסק פחות מ- 3 חודשים תהיה התובעת זכאית לתשלום עמלת השמה בשיעור של 25% משכר העובד.

 

3.התביעה עוסקת בהשמתם של שני העובדים: יוספוב חיים (להלן – "יוספוב") ושפילקה ירון (להלן – "שפילקה") ובדמי ההשמה המגיעים לתובעת לכאורה מהנתבעת.

 

4.הצדדים חלוקים בנוגע לשיעור עמלת ההשמה לה זכאית התובעת בגין עבודתו של העובד יוספוב, וזאת נוכח העובדה כי עובד זה עבד 3 חודשים בדיוק ולא מעבר לכך. לפי טענת התובעת נוכח השלמת 3 חודשי עבודה מלאים, היא זכאית לעמלת השמה בשיעור של 70% ממשכורתו החודשית. בעוד שלטענת הנתבעת, התובעת זכאית לעמלת השמה מופחתת שכן רק במידה והעובדה עבד אצלה מעבר ל-3 חודשים מלאים, התובעת הייתה זכאית לעמלה בשיעור 70% משכר העובד.

 

5.אשר לעובד שפילקה הצדדים חלוקים בנוגע לעצם זכאותה של התובעת לעמלת השמה בגין עבודתו, וזאת נוכח טענת הנתבעת כי עובד זה עבד בפועל אצל חב' טריניטו ולא אצל הנתבעת.

 

 

טענות התובעת:

6.העובד יוספוב השלים 3 חודשי עבודה מלאים אצל הנתבעת ולפיכך התובעת זכאית לעמלת השמה בשיעור של 70% ממשכורתו החודשית בסך של 5,377 ₪. כמו כן, הנתבעת היא זו שביצעה את הליך הקליטה וההשמה של העובד שפילקה. קודם לקליטת עובד זה, התובעת הציעה לנתבעת מספר עובדים והנתבעת בחרה בעובד זה.

 

7.העובד שפילקה השלים שלושה חודשי עבודה ולכן התובעת זכאית לעמלת השמה בשיעור של 70% ממשכורתו החודשית בסך של 5,332 ₪. במסגרת סיכומי התובעת הסכימה התובעת כי שיעור עמלת ההשמה המגיעה לה בגין עובד זה תועמד על סך של 3,757 ₪, כפי שצוין בסעיף 32 לתצהיר מנהל הנתבעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ