מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תא"מ 27358-02-14 לבקוביץ נ' זהבי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 27358-02-14 לבקוביץ נ' זהבי

תאריך פרסום : 24/09/2016 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום פתח תקווה
27358-02-14
21/09/2016
בפני הרשם:
הבכיר אייל דוד

- נגד -
התובע:
פנחס לבקוביץ
הנתבע:
שמואל זהבי
פסק דין

1.לפני תביעה כספית על סך 5165 ₪ שהוגשה על ידי התובע, מר פנחס לבקוביץ כנגד הנתבע, מר שמואל זהבי בגין חילול שיק שכירות בסך של 4,900 ₪ עבור חודש ינואר 2014. בתוספת אגרת פתיחת תיק הוצל"פ על סך של 251 ₪ וכן עמלת החזרת שיק בסך של 14 ₪

רקע עובדתי:

2.ביום 28.7.2013 כרתו התובע והנתבע הסכם שכירות לתקופה שהחלה מיום 1.8.2013 והסתיימה ב 31.7.2014. הנתבע הפקיד בידי התובע 12 המחאות בנות 4,900 ₪ כל אחת למועד פרעון בכל אחד לחודש, החל מיום 1.8.2013. ההמחאה שפירעונה ליום 1.1.2014 חוללה וחזרה מפאת חוסר כיסוי ("ההמחאה שחוללה").

3.התובע הגיש בקשה לביצוע שטר, והנתבע הגיש התנגדות לביצוע שטר אשר התקבלה על ידי כב' הרשם הבכיר איתי רגב ביום 14.8.2014. עוד נקבע כי התביעה תידון בסדר דין מהיר ("התביעה הראשונה").

4.בד בבד עם הגשת התביעה דנן, התובע ואישתו תבעו את הנתבע על ראשי נזק שונים שנגרמו בדירה ובגין הפרת חוזה שכירות בת"ק (ת"א) 24237-04-15 לבקוביץ ואח' נ' זהבי (פורסם בנבו, 23.7.2016) ("התביעה השנייה").

טענות הצדדים:

5.לטענת התובע, בחילול ההמחאה הפר הנתבע את תנאי הסכם השכירות, ובכללן סעיפים 8, 9ב, 19 ו-11ב עליהם חתם והיה מחויב. הנתבע לא שילם את חובו בגין דמי השכירות לחודש ינואר2014, לא פינה את הדירה ואף לא החזיר את הדירה למצבה טרם כניסתו לדירה.

6.מנגד, הנתבע טען כי ההמחאה חוללה מאחר שחתם על הסכם השכירות ב"דוחק" ורק לאחר החתימה על החוזה, התברר לו כי בדירה ישנם פגמים ש"אינם ניתנים למחיה אלמנטרית" כמו חלוקת החדרים בדירה באמצעות קירות גבס למספר חדרים גדול יותר, מזגן שאינו עובד, דוד שמש ללא הארקה וארונות מטבח שבורים.

עוד טען הנתבע בתצהירו, כי התובע הבטיח שיימצא שוכר חלופי במקומו וכי התובע מחזיק אותו ואת בני משפחתו כ"בני ערובה" מבלי להחזיר לו את ההמחאות שטרם נפרעו במועד עזיבת הנתבע את הדירה.

דיון והכרעה:

7.המחלוקות בין הצדדים כמו גם השאלה העובדתית הספציפית שהעלה הנתבע לפיה המחאה שחוללה עקב פגמים בדירה ובכללם קירות הגבס, ארונות המטבח, אי תקינות המזגן וחוסר הארקה בדוד השמש הוכרעו בתביעה השנייה בפסק דין חלוט שהינו מעשה בית דין.

כב' השופט רמי חיימוביץ פסק: "נמצא כי הנתבע הפר את הסכם, והואיל ולא הובאה ראיה לליקוי שיצדיק את ביטול ההסכם ולא נשלחה גם התרעה על כוונתו לעזוב את הדירה או הודעה על ביטול כנדרש בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, הוא חייב לפצות את התובעים בגין נזקים הנובעים מעזיבתו".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ