אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מוחמד נ' שפיר מבנים תעשיות (2002) בע"מ ואח'

מוחמד נ' שפיר מבנים תעשיות (2002) בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 13/05/2017 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום פתח תקווה
25685-02-13
01/12/2015
בפני השופט:
נחום שטרנליכט

- נגד -
התובע:
עמאר אנס מוחמד
עו"ד מירית נגר
הנתבעת:
שפיר מבנים ותעשיות 2002 בע"מ
עו"ד שי משה סרי
פסק דין
טענות התובעהתובע הינו בעלים של שתי משאיות עליהן מותקנים מערבלי בטון. התובע סיפק לנתבעת שירותי הובלה של בטון לאתרי בניה. בגין השירותים שסיפק התובע לנתבעת, נותרה הנתבעת חייבת לתובע סך כולל של 126,808 ₪, לפי הפירוט הבא: 
  • סך של 42,805 ₪ בגין חשבונית מס' 056 מיום 29.2.12;

  • סך של 39,090 ₪ בגין חשבונית מס' 0093 מיום 30.4.13;

  • סך של 41,913 ₪ בגין חשבונית מס' 0096 מיום 31.5.13.

     

    כמו כן, ביום 11.11.12 הפחיתה הנתבעת מהתשלום המגיע לתובע, באופן חד צדדי, סך של 3,000 ₪. ההפחתה נומקה על ידי הנתבעת בכך שעובד של התובע שפך שאריות בטון לתוך מכונת מיחזור בטון של הנתבעת (להלן – המכונה), כאשר המכונה היתה מקולקלת, ובכך גרם לנזק גדול למכונה. התובע טוען, כי עפ"י חוק נהג מערבל הבטון חייב לשפוך שאריות בטון למקום המיועד לכך. ככל שהמכונה של הנתבעת אכן היתה מקולקלת, אין לה להלין בעניין זה אלא על עצמה.

     

    טענות הנתבעת

    בין התובע והנתבעת נכרת הסכם למתן שירותי הובלת בטון (להלן – ההסכם). במסגרת ההסכם התחייב התובע לספק לנתבעת שירותי הובלת בטון באמצעות שלוש משאיות, עליהן הותקנו מערבלי בטון. מערבלי הבטון בבעלות הנתבעת ואילו המשאיות עליהן הותקנו המערבלים הינן בבעלות התובע.

     

    התובע הפר את ההסכם, בכך שהפסיק - ללא מתן הודעה מוקדמת - את עבודת המשאית עליה הותקן מערבל מס' 80, וזאת בניגוד להתחייבויותיו בהסכם.

     

    היה על התובע לתת לנתבעת הודעה מוקדמת 6 חודשים מראש בטרם הפסיק את עבודתו עם המשאית. גם התובע היה מודע לחשיבות ההודעה המוקדמת. כך עולה מהעובדה שביחס לשתי המשאיות האחרות שיגר הודעה מוקדמת בטרם סיום עבודתן.

     

    עקב אי שיגור הודעה מוקדמת, נגרמו לנתבעת נזקים המוערכים בסך של 247,500 ₪. בהתאם לסעיף 8(א) להסכם, הנתבעת מימשה את זכות העיכבון, שעמדה לה, ועיכבה בידיה סך של 40,000 ₪ מתוך הכספים המגיעים לתובע, על חשבון סכום הנזק שנגרם לה. כך גם לא שילמה הנתבעת לתובע את הסכומים הנקובים בחשבוניות 93 ו-96.

     

    באשר למכונה טוענת הנתבעת, כי עובד מטעמו של התובע גרם לנזק במכונה, שעלות תיקונו הסתכמה בסך של 9,071 ₪. בהתאם להוראות סעיף 4(כח) להסכם, חייבה הנתבעת את התובע בשליש מעלויות התיקון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ