תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
|
23764-11-14
21/07/2016
|
בפני הרשם:
הבכיר איתי רגב
|
- נגד - |
תובעים:
ירון מאירי
|
נתבעים:
1. יריב אגוזי 2. גלריה אגוזי בע"מ
|
פסק דין |
הצדדים בתיק אזרחי זה הסכימו והסמיכו את בית המשפט לפסוק בתובענה דנן על פי שקול דעתו, לפי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984, ללא נימוקים.
הובהר לצדדים כי בהכרעה מסוג זה רשאי בית המשפט לקבל את כל התביעה, לדחות את כולה או לקבלה לשיעורין, הכל לפי שיקול דעת בית המשפט, לרבות משיקולי פשרה וצדק, ללא קביעות וללא נימוקים.
הצדדים הסכימו לכל הנ"ל.
עיינתי בכל החומר שהוגש על ידי הצדדים לתיק בית המשפט. בנוסף, התובע וב"כ הנתבעים סיכמו את טענותיהם בעל פה.
ההודעות שנשלחו לתובע עונים על הגדרת המונח "דבר פרסומת" בחוק. החוק אוסר על משלוח דברי פרסומת לנמען שלא נתן את הסכמתו המפורשת לכך, בכתב ומראש, ולא היה בידי הנתבעים להראות כי התובע נתן את הסכמתו כאמור.
אף שיש בהוראות החוק כדי לעודד אכיפה פרטית כנגד תופעת הספאם, הדגיש ביהמ"ש העליון כי אם נוכח כי תובע פלוני מייצר תביעות חדשות לבקרים, עשויה תביעתו להתקבל בשיעור מופחת. התובע העיד על עצמו כי הגיש "אין ספור" תביעות מסוג זה. לטענת הנתבעים, לא רק שמדובר בתובע סדרתי, אלא גם במי שמעודד אחרים לפנות אליו על-מנת שיכין ויגיש תביעות עבורם ואף מציין כי יגבה תשלום רק אם התביעה תצלח (בהתאם לדברים שכתב התובע בפייסבוק). התובע אישר כי עמד מאחורי פרסומים מסוג זה בעבר (ור' גם בכתב התשובה שהגיש התובע). נדמה כי התובע מבקש להפוך את הגשת התביעות לפי החוק לתעשייה של ממש, בין עבורו ובין עבור אחרים, באופן שיש בו להחשיד בתאווה לרווח כספי אישי המצדיקה הפחתת הפיצוי. ראוי לפסוק לתובע פיצוי מופחת מהתקרה הקבועה בחוק (1,000 ש"ח לכל דבר פרסומת).
על סמך כל החומר שבפני, ולאחר שהבאתי בחשבון את טענות הצדדים ושקלתי הדברים אלו מול אלו, אני פוסק בזה כי הנתבעים ישלמו לתובע, לסילוק מלא וסופי של התביעה, סכום כולל של 1,200 ₪.
כאמור, פסק הדין ניתן ללא נימוקים. כך הסכימו הצדדים מראש, וזוהי גם הדרך הנכונה בפסיקה על פי סעיף 79א' לחוק הנ"ל, הן על מנת שפסק הדין יהיה סופי ויסיים הסכסוך בין הצדדים, הן על מנת לקצר את זמן מתן פסק הדין והן על מנת לחסוך בהוצאות גבוהות.
למען הסר ספק אוסיף עוד, כי הואיל ופסק דין זה ניתן לפי סעיף 79א' כאמור, הרי שאין בו משום קביעת ממצאים ולא קביעות בעניין מהימנות. זהו עוד אחד מהיתרונות שישנם למתן פסק דין זה.
יפה עשו הצדדים שהסכימו לסיים המחלוקת ביניהם בדרך זו.
המזכירות תשלח העתק מפסק הדין לצדדים.