תא"ח
בית משפט השלום הרצליה
|
31076-08-15
24/11/2015
|
בפני השופטת:
לימור ביבי
|
- נגד - |
תובעת:
אלכסנדר אורן בע"מבאמצעות עו"ד מייק ביטון וליאוניד ויינשטיין
|
נתבעות:
1. רהיטי לואיס בע"מ 2. ד.כ. חנויות להשכרה בהרצליה הצעירה בע"מ 3. חנויות להשכרה בן-גוריון ארלוזרוב בהרצליה בע"מ 4. חנויות להשכרה בגוש 6538 בע"מבאמצעות
עו"ד ברוך חכים
|
פסק דין |
בפני תביעה לפינוי מושכר אשר הוגשה בהתאם להוראות פרק טז4 לתקנות סדר הדין האזרחי.
מבוא -
כבר בפתח הדברים הנני מוצאת לציין כי התביעה בפני הינה חלק ממסכת דיונים ארוכת שנים, החובקת מספר ערכאות לרבות – שני ערעורים הנדונים בפני בית המשפט העליון- ע"א 7774/12 ורע"א 3720/139 והליכים במסגרת תיק פר"ק 1087-09 ותביעה אזרחית -ת"א 57401-01-13- המתנהלים בפני בית המשפט המחוזי.
במיקודה של התביעה, כמו גם ההליכים האמורים, מצויה חנות הידועה כתת חלקה 33 בחלקה 547 בגוש 6538 ברחוב בן גוריון 35 בהרצליה (להלן: "חנות 33" או "החנות").
העובדות הרלוונטיות לתביעה, אשר עולות מפסיקות בתי המשפט על ערכאותיהן השונות הינן כפי שיפורט להלן.
כבר בפתח הדברים אציין כי הנתבעות בתביעה בפני הינן : הנתבעת 1- חברת רהיטי לואיס בע"מ- אשר אין חולק כי הינה המחזיקה בחנות נשוא התביעה (להלן: "המחזיקה" או "חברת רהיטי לואיס") והנתבעות 2-4 - חברת ד.כ. חנויות להשכרה בהרצליה הצעירה בע"מ, חברת חנויות להשכרה בן גוריון ארלוזורוב בהרצליה וחברת חנויות להשכרת חנויות בהרצליה הצעירה בע"מ – שלוש החברות האחרונות, טוענות לבעלות בחנות נשוא התביעה, ותכוננה להלן :"הנתבעות".
חברת אלכסנדר אורן בע"מ- היא התובעת בתיק בפני (להלן :"חברת אורן" או "התובעת") וחברה נוספת בשם י.כ. בינוי בע"מ התקשרו בהסכם בנייה, על פיו בנו עבור חברת אברהם כהן ושות' חברה קבלנית בע"מ (להלן: "חברת כהן") וחברה נוספת בשם כהן גוטוין בע"מ, פרויקט בנייה הכולל שלושה בנינים על מקרקעין בהרצליה בגוש 6538. אין חולק כי החנות נשוא התביעה נבנתה במסגרת הפרויקט האמור.
בין הצדדים השונים להסכם הבנייה, התגלעו סכסוכים ובעקבות זאת חתמו הצדדים על הסכם ביום 14/11/88. בנוסף באוגוסט 92 חתמו חברת כהן וחברת כהן גוטוין בע"מ על אגרת חוב לטובת חברת אורן וזאת, על בסיס התחייבות לשעבד חלקים מזכויותיהם במקרקעין לפי ההסכם מיום 4/11/88.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת