תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
22213-06-12
02/07/2013
|
בפני השופט:
אילן דפדי
|
- נגד - |
התובע:
ש. שלמה רכב בע"מ
|
הנתבע:
1. מואיד עבד אל קאדר אדריס 2. קש חתמים בינלאומיים סוכנות לביטוח כללי (2010) בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
לפני תביעה בגין נזקים שנגרמו לרכב התובעת באירוע תאונת דרכים.
התובעת טענה כי הנהגת ברכבה נסעה ישר בנתיבה. הנתבע, נהג הסמיטריילר, נסע לאחור בחנייה. בזמן שהנהגת ברכב התובעת חלפה על פני הנתבע, הוא החל לנסוע קדימה ופגע ברכב התובעת בצד השמאלי אחורי.
הנתבעים טענו כי הנתבע ביקש לצאת מחנייה. לפתע ובעוד המשאית מוסעת קדימה על מנת לצאת מהחנייה, הגיח רכב התובעת במהירות מצד ימין, נדחף אל תוך נתיב נסיעת המשאית ופגע בה.
בדיון שמעתי את עדותה של הנהגת ברכב התובעת ושל נהג המשאית.
הנהגת אמרה כי היא נסעה בחניון ישר בכביש דו נתיבי, נתיב אחד לכל כיוון, בנתיב הימני. משני הצדדים חנו משאיות חונות. היא ראתה את המשאית כשזו סיימה את הסעתה לאחור. הכביש היה פנוי ולכן היא המשיכה ישר בנסיעתה. או אז היא הרגישה בפגיעה ברכבה מהמשאית שהוסעה קדימה.
הנתבע אמר כי הוא יצא מתוך תא חניה בנסיעה לאחור. הוא יצא אל עבר נתיב הנסיעה וחסם אותו. החלק הקדמי של המשאית היה בתוך תא החנייה. הוא רצה לפנות שמאלה ולצאת מהחניה. נהגת התובעת לא המתינה בסבלנות ונסעה על שטח תא החניה בין החלק הקדמי של המשאית לבין משטח שהיה במקום. התאונה ארעה בזמן שהנהגת נסעה כאמור והוא התקדם קדימה כחצי מטר עד מטר. לדבריו הוא לא ראה את הרכב עובר לתאונה. בדיון הוצג לראשונה דו"ח של קצין הבטיחות בחברה בה הנתבע הועסק (נ/1) ובו פורטה גרסה של האירוע. בדיון גם נתברר שלאחר התאונה הוא מסר דיווח בכתב ידו. דיווח זה לא הוצג.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את העדויות ואת טיעוני ב"כ הצדדים החלטתי לקבל את התביעה. אני מעדיף את גרסת נהגת התובעת לתאונה.
הגרסה שהציג הנתבע בדיון בדבר אופן התרחשות התאונה והתנהלות הנהגת ברכב התובעת הועלתה לראשונה על ידו במהלך הדיון. מדובר בהרחבת חזית, אשר אין מקום להתירה.
זאת ועוד,, כאמור בדיון התברר כי הנתבע מסר דיווח בכתב ידו. דיווח זה לא הוצג. עניין זה גם הוא פועל לחובת הנתבעים.
שוכנעתי מעדותה של הנהגת כי היא נסעה ישר בנתיבה וכי לא הייתה לה סיבה לחשוש כי המשאית תוסע קדימה וכי רכבה יפגע עקב כך.
מיקום הפגיעה ברכב התובעת בצד שמאלי אחורי מתיישב גם הוא עם גרסת נהגת התובעת.
ער אני לכך שבמקום האירוע היה ביחד עם הנהגת בעלה לשעבר. הנהגת הסבירה את היעדרותו מהדיון בהליכי הגירושין הקשים והאלימים בהם הם שרויים ובצו ההרחקה שהוציאה בעבר כנגדו. אף שהיעדרותו הייתה אמורה לפעול לחובת התובעת, לא מצאתי כי יש בה כדי לשנות את מסקנתי.
סוף דבר התביעה מתקבלת. הנתבעים הסכימו כי סכום הנזק יעמוד על סך של 18,358 ₪ נכון ליום 24.11.2011. אשר על כן הנתבעים ביחד ולחוד ישלמו לתובעת סכום זה בתוספת ריבית והפרשי הצמדה כדין.
בנוסף ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד לתובעת הוצאות משפט – אגרת בית משפט, שכר העדה ושכר טרחת עו"ד בסך של 2,600 ₪.
הסכומים ישולמו בתוך 30 יום.
המזכירות תשלח פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, כ"ד תמוז תשע"ג, 02 יולי 2013, בהעדר הצדדים.