עמ"י
בית המשפט המחוזי חיפה
|
38679-04-10
28/04/2010
|
בפני השופט:
רבקה פוקס
|
- נגד - |
התובע:
עזאם שתיה
|
הנתבע:
משטרת מרחב חוף / מטה מרחב חוף - חיפה
|
|
החלטה
בפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת נסרין עדוי) לפיה הורה בימ"ש קמא על הארכת מעצרם של העוררים לצורך חקירה עד למחר 29.4.10 שעה 12:00.
מדובר באירוע שהתרחש ביום 27.4.10, במהלכו נטען כי העוררים שהגיעו לבית המשפט לצורך דיון, כאשר אחד מהם איים על המתלוננת והשניים תקפו בהמשך את המאבטחים שהגיעו למקום.
עיינתי בתיק החקירה ומצאתי כי קיים חשד סביר שהעוררים ביצעו את העבירות המיוחסות להם, לצורך הארכת מעצר ראשונה.
בעניין זה אפנה להודעה של משה וייזר אשר נמצאת בתיק החקירה.
כמו כן אני סבורה כי קיימת עילת מעצר בשל מסוכנותם של העוררים ובשל החשש לשיבוש הליכי חקירה.
המשטרה הציגה בבימ"ש קמא ואף בפניי פעולות חקירה אשר בדעת המשטרה לבצע, ודומה כי חלקן הינן פעולות שיש לבצע בעוד העוררים נתונים תחת משמורת (הפעולות סומנו על ידי במסמך ב/1).
כדי להפיס דעתם של הצדדים אציין, בחריגה ממנהגי, כי בין פעולות החקירה רשומה פעולת חקירה של קבלת צילומי אבטחה של מצלמות בית המשפט.
בנסיבות אלה, כאשר בית משפט האריך את המעצר ביום אחד, למרות המספר הרב של פעולות החקירה, לא מצאתי להתערב בהחלטה.
בשולי הדברים אבקש להדגיש כי ככל שהופנה העורר מס' 1 לפסיכיאטר המחוזי, ההפניה תהא לצורך הבדיקה האם מקום המעצר יהיה בבית המעצר או בבית חולים פסיכיאטרי, כאשר הבדיקה תיעשה שלא בתנאי אשפוז, לצורך קבלת חוות דעת שתסייע בידי בית המשפט לקבוע את מקום המעצר (בעניין זה אפנה לסעיף 16 לחוק טיפול בחולי נפש, תשנ"א-1991).
אשר על כן, הערר נדחה.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תש"ע, 28/04/2010 במעמד הנוכחים.
רבקה פוקס, שופטת
הוקלד על ידי: רותי כהן
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת