אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> שמש בן ציון ורחל נ' כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א

שמש בן ציון ורחל נ' כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א

תאריך פרסום : 12/04/2011 | גרסת הדפסה

פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
2337-06
12/04/2011
בפני השופט:
אסתר נחליאלי חיאט

- נגד -
התובע:
שמש בן ציון שמש רחל
הנתבע:
כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א

החלטה

בקשה למתן הפטר לחייבים - היא הבקשה לפני.

לקראת הדיון בבקשת ההפטר הגיש הכנ"ר תסקיר.

בהתאם לתסקיר הכנ"ר – ניהל החייב עסק לייבוא ולייצוא טקסטיל, והחייבת ניהלה חנות למכירת הסחורה של החייב; עקב פריצה למחסן שבו אוחסנה הסחורה וגניבת מלוא הסחורה שלא היתה מבוטחת נקלעו החייבים לקשיים בתזרים מזומנים עד שנאלצו לסגור את העסק ולפנות להליכים פשיטת רגל.

החייב יליד 1954 והחייבת ילידת 1963 ולהם ארבעה ילדים מהם שניים קטינים.

אין לחייבים כל נכסים, והם מתגוררים כיום בדירה שכורה שמממנת עמותת "אילני חסד".

בשל מצבו הרפואי אין החייב עובד.

התשלום החודשי בו חויב כל אחד מהחייבים עומד על סך של 150 ₪.

לאסיפות הנושים שהתקיימו לא התייצב איש מן הנושים.

הנושים הוזמנו לדיון אך למעט נושה אחת לא התייצב איש מהנושים – ומכך אני מסיקה כי אין לנושים האחרים ענין בהליך ובתוצאות הבקשה.

לדיון שהתקיים בבקשה למתן הפטר התייצבה כאמור נושה אחת – היא בעלת הבית שהשכירה את דירת המגורים לחייבים.

החוב לנושה נובע מדמי שכירות בגין מספר שנים בהם המשיכו החייבים לשהות בדירה – ללא תשלום השכר החודשי, עד שנאלצה לפנות לבית המשפט כדי לסלק את ידם של החייבים מן- הדירה שמדמי השכירות המשולמים לה היתה צריכה לחיות.

פסק הדין אכן ניתן לטובת הנושה, החייבים סילקו ידם מהמושכר וחויבו בתשלום דמי השכירות בגין התקופה שגרו בדירה ללא תשלום.

במהלך הדיון לא ראיתי ליתן החלטה מאחר שבידי החייב לא היה להציג לפני אישורים רפואיים לתמוך את דבריו; אפשרתי לחייב להציג האישורים כדי לתמוך בטענותיו כי אינו עובד בשל המצב הרפואי ולא בגלל סיבה אחרת.

החייב אכן הציג אישורים רפואיים מהם למדתי כי הוא נכה בשיעור של 60%; כי הוא סובל ממחלה לבבית וכי עבר צנתורים ועוד עולה מהאישורים כי בנוסף למצבו הפיסי הירוד גם מצבו הנפשי אינו תקין.

מתסקיר הכנ"ר עולה כי עמדתו היא למתן הפטר לשני החייבים.

לאחר ששקלתי את הנסיבות, נתתי דעתי לתום הלב של החייבים ודרך התנהגותם לפני פשיטת הרגל – למדתי כי אין כל טענה לחוסר תום לב ביצירת החובות, גם במהלך ההליך שילמו החייבים בדרך כלל את התשלומים כסדרם, הבאתי בשיקולי את היקף פרעון החובות, ולאור הסכום החודשי הנמוך שהושת על החייבים בשל מצבם, אינני סבורה כי יהיה ממש בהותרתם בהליך, הבאתי בשיקולי גם את פרק הזמן בו שוהים החייבים בהליך זה (משנת 2006), כי אין להם כל נכסים וכי לא צפוי שינוי בכושר ההשתכרות לאור האישורים הרפואיים שהוצגו לי ולאור גילם של החייבים ומאלה ראיתי לאפשר להם לנסות ולשקם עצמם בפתיחת דף חדש בחייהם.

לציין כי נתתי דעתי לעניינה של הנושה, לחובות שהותירו החייבים בגין אי תשלום שכר דירה, וכן לעובדה כי לצערי לא תוכל הנושה להפרע כדי שכר הדירה שאמור היה לשמש לה לקיומה, יחד עם זאת לאור מצב החייבים ובשל חוסר התוחלת להמשך שהותם של החייבים בהליך, והסכום החודשי הנמוך שהוטל עליהם על ידי הכנר המשקף את יכולותיהם – לא ראיתי תועלת ממשית בהמשך ההליך.

אני נעתרת לבקשת החייבים ומורה על הפטר מותנה.

ההתנאה היא כי החייבים ישלמו לקופת הכינוס את חוב הפיגורים בסך 400 ₪ תוך 30 ימים וכן ישלם כל אחד מהם תשלומים חודשיים למשך 10 חודשים נוספים (מידי חודש), קרי, כל אחד מהם ישלם לקופת הכינוס סך של 1,500 ₪ בסך הכל (מעבר לחוב הפיגורים).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ