חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שינובו צוהאי ואח' נ' דנקנר השקעות בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 17/11/2010 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
14067-06
15/11/2010
בפני השופט:
ראובן שמיע

- נגד -
התובע:
1. שינובו צוהאי
2. שינובו הירומי

הנתבע:
1. דנקנר השקעות בע"מ
2. י.פריצקר ושות' חברה לבניין חיפה בע"מ

פסק-דין

פסק דין

לפני תביעה במסגרתה מבקשים התובעים לבטל את הסכם הרכישה בין התובעים לנתבעות ולחייב את הנתבעות ביחד ולחוד להשיב לתובעים סך של 883,632 ₪ . כמו כן תובעים התובעים 100,000 ₪ דמי פיצוי בגין סבל ועוגמת נפש.

על פי כתב התביעה ביום 10.2.98 נחתם הסכם בין התובעים לבין הנתבעות לרכישת דירת מגורים בבניין אשר נבנה כמיזם משותף של הנתבעות.

הדירה, בת 2 חדרים , שמספרה 41 ,נמצאת בקומה 5 של הבניין אשר ברחוב מבוא המתמיד 16 ד' בירושלים ואשר לה צמודה חניה-.(להלן: "הדירה").

לטענת התובעים, בעת ניהול המשא ומתן אשר קדם לכריתת הסכם הרכישה, היה מדובר בסטנדרט בניה גבוה ובקומפלקס מגורים מהבולטים אשר נבנו בארץ ולכן ציפו התובעים, אשר שילמו במיטב כספם, למגורים נוחים.

לדברי התובעים, לפני כ-3 שנים התברר להם כי איכות הבניה אינה כפי שהובטחה וכי מי הגשמים חודרים לדירתם, עד כי נבצר מהם כליל להתגורר בדירה בעונות הגשמים. לטענתם, פנו אל הנתבעות ודרשו מה לעשות תיקון לליקוי החמור בדירתם ואכן, נעשה נסיון ראשון לתיקון הליקוי.

לטענת התובעים, מדי שנה, בעת החורף, נעשים נסיונות למניעת חדירות מי גשם לדירת התובעים, אך נסיונות אלו אין בהם בכדי למנוע חדירת מי גשמים ומשכך, מדי שנה בחורף ,הופכת דירת התובעים לבלתי ראויה למגורים עד כי הנתבעות מצאו לנכון בחורף, לשכן את התובעים בבית מלון.

עוד מוסיפים התובעים כי משנוכחו הנתבעות כי לא ניתן לעצור את חדירת מי הגשמים לדירת התובעים, מצאו פתרון לפיו יתקינו בתקרת הדירה "אמבטיה" מפח, או מחומר שווה ערך, אשר ינקז את מי הגשמים אל תוך מערכת הניקוז של מיזוג האוויר ו/או כל מערכת ניקוז אחרת.

על פי כתב התביעה, פתרון זה אינו מקובל על התובעים הן מהבחינה ההנדסית, הן מהבחינה הבטיחותית והן מבחינת הפרת ההסכם על ידי הנתבעות, למכר להם דירה איכותית בסטנדרט גבוה.

לאור כל האמור לעיל, טוענים התובעים כי אין ביכולתן של הנתבעות לתקן את הליקוי באופן שהדירה תשוב למצבה כפי שהתחייבו הנתבעות בהסכם עם התובעים, ועל כן דורשים התובעים את ביטול הסכם הרכישה שנחתם בין התובעים לבין הנתבעות ולחייב את הנתבעות ביחד ולחוד להשיב לתובעים את הסך של 883,632 ₪ אשר שולם להן על ידי התובעים בגין רכישת הדירה, כאשר סכום זה נושא ריבית של 4% לשנה.

לחילופין, בקשו התובעים לחייב את הנתבעות להמיר את דירתם של התובעים באותו הבניין, בדירה אחרת שוות ערך וגודל לזו של התובעים, בקומה שאינה נמוכה מהקומה בה נמצאת הדירה כיום.

בנוסף, מבקשים התובעים סך של 100,000 ₪ בשל הסבל הרב ועוגמת הנפש אשר נגרמו לתובעים.

על פי כתב ההגנה, אין כל בסיס לתביעת התובעים לביטול חוזה המכר ולהשבת כספי הרכישה, ואף לא לסעד חלופי של רכישת הדירה שכן עילת התביעה הינה ליקויי בנייה.

לטענת הנתבעות, החוזה מושא תביעה זו (להלן- החוזה או ההסכם) נחתם בין הצדדים ביום 10.2.98. הדירה מושא התביעה (להלן- הדירה) הועמדה לחזקת התובעים בחודש מארס או אפריל 1998.

בחלוף מספר שנים ממסירת החזקה בדירה לידיהם, פנו התובעים אל הנתבעות והתלוננו על חדירת רטיבות לדירה עת ירידת גשמים חזקים. הנתבעות מציינות כי רטיבות חדרה לדירה רק ימי גשם סוערים במיוחד.

לדברי הנתבעות, תלונת התובעים נבדקה, והנתבעות דאגו לבצע תיקוני איטום לשם מניעת חדירת הרטיבות בדירה, זאת תוך פינוי התובעים מהדירה והלנתם בבית מלון סמוך לכל משך תקופת ביצוע התיקונים, ואף מעבר לכך, על חשבון הנתבעות.

על פי כתב ההגנה, בעקבות תלונת נוספות של התובעים, שכרו הנתבעות שירותיו של מהנדס בניין מומחה, מר יגאל ברגמן (להלן- המהנדס), על מנת שיבדוק את הטענות ויחווה דעתו בדבר הפעולות הנדרשות למניעת התופעה.

לדברי הנתבעות בתוך כך, ולאחר שהתקבלה פנייה נוספת מצד התובעים, הוסכם על ביצוע תיקונים נוספים בדירה, בהתאם להמלצות המהנדס, כמפורט בחוות דעתו. הנתבעות טוענות, בהתאם להסכמה, ביצעו הנתבעות, באמצעות קבלן מטעמם, את התיקונים המומלצים בחוות דעת המהנדס,תוך מימון שהות בבית מלון עבור התובעים.

זמן קצר לאחר מכן, נערך ביקור נוסף בדירה, בנוכחות התובעים ונציגי הנתבעת 1, לשם בדיקת טענה נוספת מטעם התובעים. לדברי הנתבעות, בביקור זה לא נצפתה כל נזילת מים לדירה, זולת כתם שטיבו אינו ברור, וכלל הנראה מקורו לא היה ברטיבות שחדרה לאחר ביצוע התיקון האחרון.

הנתבעות טוענות כי כתב התביעה הוגש רק בחודש נובמבר 2006- קרוב לשנתיים לאחר הביקור הנ"ל, כך שלטענתם ניתן להסיק, כי תופעת הרטיבות בדירה נפתרה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ