החלטה
1.זוהי בקשה למחיקת התביעה.
לטענת הנתבע, תיק ההוצאה לפועל לביצוע תובענה נשוא תיק זה נפתח נגדו, תוך חריגה מסמכות ובניגוד לעיקרון חוקיות השלטון ודינו להיסגר.
לטענת הנתבע, כל פעולה שלטונית שאינה נסמכת על החוק ופוגעת בפרט, דינה להתבטל.
2.כמובן במקרה זה, טוען הנתבע, כי היה על התובעת לנקוט בהליכי גבייה בהתאם לפקודת המסים [גבייה], ולא דרך הגשת תובענה לביצוע.
הנתבע מסתמך על פסק דין ת"א 701138/04 מגן דוד אדום נ. עזרא ואח', בית משפט השלום בתל-אביב, שם עשה בית המשפט שימוש בסעיף 75 לחוק בתי המשפט והכניס את העילה של אי-חוקיות הליך דומה להליך שבפנינו לתוך תקנה 100 לתקסד"א, ולא לתקנה 101 כדי שהתובעת שם תוכל להגיש תביעה בפני הפורום המתאים.
3.במקרה שבפנינו נתבקשה וניתנה תגובת התובעת, אשר גרסה, כי יש לדחות את הבקשה. כן טענה התובעת, כי הליכי הגבייה על פי פקודת המסים, אינה מניבה פירות והדרך שהיא נקטה בה כאן היא הדרך הנכונה.
4.תקנה 100 לתקסד"א קובעת, בזו הלשון;
"בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת, לצוות על מחיקת כתבי-תביעה נגד הנתבעים, כולם או מקצתם, על יסוד אחד הנימוקים האלה:
(1)אין הכתב מראה עילת תביעה.
(2)נרעה לבית המשפט או לרשם מתוך הכתב שהתובענה היא טרדנית או קנטרנית.
(3)שוויו של נושא התובענה נישום בחוסר.
(4)שולמה אגרה בלתי מספקת...."
ענינו הרואות: אין העילה של אי-חוקיות כלולה בתקנה זו, והנתבע כלל לא טען שמדובר בתביעה טרדנית או קנטרנית או שהתביעה אינה מגלה עילה אלא שהוא טען לחוסר סמכות עניינית וביקש להצהיר על בטלות הליך פתיחת התיק.
5.אם כן, גם אם הנתבע לא היפנה לתקנה 101 לתקסד"א הרי מכוח דבריו ניתן להבין כי הוא טוען לחוסר סמכות ולכן חלה תקנה 101 במקרה זה.
6.אין צורך להרחיב בעניין סמכות רשם מכוח תקנה 101 ולומר שאין לרשם סמכות לתת החלטה בבקשה לדחייה על הסף והרשם שכן מוסמך לעשות כן הוא רשם שהינו שופט.
מכאן מצאתי שהסעד המבוקש אינו בסמכותי ולא מצאתי לנכון לצקת את הוראות סעיף 75 לחוק בתי המשפט לתוך תקנה 100, זאת מאחר ומי שמוסמך לתת סעד הצהרתי, צו עשה ו/או תעשה וכל סעד אחר, כאמור בסעיף 75 לחוק בתי המשפט הינו אך ורק שופט ולא רשם, כך שלא תצמח תועלת מיציקת תוכן סעיף 75 לתוך תקנה 100.
7.נוכח האמור לעיל, לא מצאתי עילה למחיקת התביעה מכוח תקנה 100 ועל הנתבע, ככל שהוא דבק בעמדתו לפועל באחת משתי הדרכים הבאות;
(א)להגיש בקשה לדחייה על הסף.
(ב)להגיש תביעה נפרדת לסעד הצהרתי.