|
תאריך פרסום : 13/05/2015
| גרסת הדפסה
רע"פ
בית המשפט העליון
|
3208-15
11/05/2015
|
בפני השופט:
א' שהם
|
- נגד - |
המבקש:
דוד הקרי עו"ד יאיר הקרי
|
המשיבה:
מדינת ישראל
|
החלטה |
- לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטים: ד' ברלינר – נשיאה; ג' קרא – סג"נ; א' נחליאלי-חיאט), בע"פ 6627-12-14, מיום 25.3.2015, בגדרו נדחה ערעורו של המבקש על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופט י' יצחק), בת"פ 17737-02-11, מיום 4.3.2014.
רקע והליכים קודמים
- ביום 18.1.2011, הוגש נגד המבקש ונאשמת נוספת כתב אישום לבית משפט השלום בתל אביב-יפו. לאחר שהחל הליך שמיעת ההוכחות בבית משפט השלום, תוקן כתב האישום במסגרת הסדר טיעון, כך שנמחקו ממנו עובדות וסעיפי עבירה מסויימים, והמבקש הודה במיוחס לו. מעובדות כתב האישום המתוקן עולה, כי ביום 3.11.2008, הוצא נגד המבקש והנאשמת צו מניעה המורה להם לסלק את ידם ממתחם מגורים בתל אביב-יפו (להלן: המתחם). עוד עולה מכתב האישום המתוקן, כי ביום 22.1.2009, עת שהה המבקש במתחם, הוא סירב לפתוח את הדלת לבקשת שני שוטרים שהגיעו למקום, ולאחר זאת הוא ברח מן המקום. בכך, נטען בכתב האישום, הכשיל המבקש את השוטרים בעת מילוי תפקידם. כתב האישום המתוקן ייחס, אפוא, למבקש עבירה של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין).
- על יסוד הודאתו של המבקש בעובדות כתב האישום המתוקן, הרשיע אותו בית משפט השלום בעבירה המיוחסת לו. לאחר זאת, הורה בית משפט השלום לשירות המבחן, בהתאם לבקשת המבקש, לערוך תסקיר בעניינו, תוך התייחסות לשאלה האם יש מקום לבטל את הרשעתו. בהחלטה, מיום 19.10.2014, ובהסתמך על תסקיר שירות המבחן, קבע בית משפט השלום, כי "לא מצאתי מקום [...] להורות על ביטול הכרעת הדין בעניינו של [המבקש], בעיקר לנוכח העובדה שאין פגיעה בעתידו התעסוקתי, מה גם, שלחובת [המבקש] עבר פלילי בעבירות דומות". לאחר זאת, השית בית משפט השלום על המבקש עונש של מאסר על תנאי, בן חודשיים, לבל יעבור המבקש, במשך שנה, את העבירה שבה הורשע.
- המבקש ערער לבית המשפט המחוזי, וערעורו נדחה, בפסק דין מיום 25.3.2015. במהלך הדיון בערעור, ביקש המערער לחזור בו מהודאתו, וזאת, מאחר שלשיטתו, היה על בית משפט השלום לבחון, זולת עובדות כתב האישום, גם את הנסיבות הכוללות של המקרה, אשר התבררו במסגרת שלב ההוכחות, טרם שנערך הסדר הטיעון עימו. לחילופין טען המבקש, כי יש מקום להימנע מהרשעתו בדין. בהתייחס לטענותיו של המבקש, קבע בית המשפט המחוזי, כי:
"התקשינו, וזאת בלשון המעטה, להבין את הודעת הערעור שבפנינו. הודעת הערעור מתעלמת מהעדות של [המבקש] ומכך שההרשעה מבוססת על הודיה זו. הסנגור בהודעתו הכתובה וגם בטיעונים בפנינו מתייחס לעדים שנשמעו [בבית משפט השלום] ומצפה כי ערכאת הערעור תפסוק ממצאים עובדתיים על בסיס העדויות שנשמעו [...] כל אלה טענות שלא נבחנו כמובן [בבית משפט השלום] כיוון [שהמבקש] הודה והגיע להסדר טיעון. אם אמרנו כי מדובר בערעור סרק אמרנו מעט מידי ולא נתנו ביטוי למלוא התמונה".
לפיכך, התמקד בית המשפט המחוזי אך ורק בטענה, לפיה יש לסיים את ההליך בעניינו של המבקש ללא הרשעה. בית המשפט המחוזי החליט לדחות את טענתו זו של המבקש, והותיר את הרשעתו על כנה, וזאת מן הטעמים הבאים: למבקש הרשעות קודמות בעבירות חמורות; המבקש הורשע בעבירה נוספת, בשנת 2010, לאחר ביצועה של העבירה בה הורשע במקרה דנן; שירות המבחן לא המליץ להימנע מהרשעתו של המבקש בנסיבות העניין; ולא נראה כי ייגרם נזק קונקרטי למבקש כתוצאה מההרשעה.
הבקשה לרשות ערעור
- המבקש ביסס את הבקשה לרשות ערעור שלפניי, על שתי שאלות מרכזיות. האחת, האם הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן חייבה את הרשעתו בדין. נטען, בהקשר לכך, כי הודאתו נעשתה ביחס לעובדות ולא ביחס לאשמה, ולפיכך "היא אינה אמורה לעמוד לו לרועץ בכל הקשור לזכותו לטעון כלפי האשמה". לשיטתו של המבקש, אין הצדקה להתעלם מן הראיות שנשמעו בבית משפט השלום, עובר להסדר הטיעון, שאחרת יוצאו הדברים שבהם הוא הודה מהקשרם. השאלה השניה, היא האם הרכיב ההתנהגותי בעבירה של הכשלת שוטר מחייב התנהגות אקטיבית, או שמא ניתן להסתפק בהתנהגות מסוג מחדל. עוד נטען בבקשה שלפניי, כי "הכרעת דינו של בית משפט השלום כלל לא היתה מנומקת לגופו של עניין ומשתקף ממנה כי למעשה לא נעשתה בחינה ו/או יישום של רכיבי העבירה על עובדות המקרה". לבסוף טען המבקש, כי התנהגותו היא בבחינת זוטי דברים, וכי היה מקום להורות על ביטול כתב האישום שהוגש נגדו, גם עקב התנהלות השוטרים כלפיו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|