רע"ב
בית המשפט העליון
|
6253-15
14/01/2016
|
בפני השופט:
ח' מלצר
|
- נגד - |
המבקש:
רועי הררי עו"ד חיה ציון זכאי
|
המשיבה:
מדינת ישראל עו"ד יונתן נד"ב
|
החלטה |
- לפני בקשה למתן רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בנצרת (כב' השופט י' בן-חמו) ב-עת"א 61120-06-15, בגדרה נדחתה עתירתו של המבקש לשילובו בסבב חופשות.
אביא להלן את הנתונים הדרושים להכרעה בבקשה.
- המבקש, יליד 1991, מרצה עונש מאסר בפועל בן 56 חודשים, החל מתאריך 30.4.2013, שנגזר עליו בגין הריגה, ומסווג, לעניין חופשות, לקטגוריה ב'1. מועד שחרורו המלא של המבקש ממאסר עתיד לחול בתאריך 9.10.2017 ותקופת רבע מאסרו הסתיימה בחודש יולי 2014.
- בקשתו של העותר לשילובו בסבב חופשות – נדונה ונדחתה בתאריך 19.4.2015. זאת בעיקר לנוכח התנגדותה של משטרת ישראל, אשר לאור מידע מודיעיני שנאסף – סברה כי הוצאתו של העותר לחופשה תסייע בידו לקידום עסקיו הפליליים (בהם הוא ממשיך לעסוק, על פי הנטען, גם בין כותלי בית הסוהר) ולחיזוק מעמדו הפלילי.
- עתירתו של המבקש כנגד ההחלטה הנ"ל – נדחתה בתאריך 2.9.2015, לאחר שבית המשפט המחוזי הנכבד עיין, בהסכמת ב"כ המבקש, במידע חסוי בעניינו של המבקש (שנאסף הן על-ידי גורמי שב"ס והן על ידי משטרת ישראל). בפסק הדין צוין, בין היתר, כך:
"עיינתי [ב]דוח הסודי של משטרת ישראל המדבר על מידע רב על פעילות פלילית רוחשת ועדכנית.
לא התעלמתי מטענת הסניגור לפיה אביו של העותר אושר גם בבית המשפט העליון לשמש כמשמורן של העותר למרות עברו הפלילי המובהק ואת ההפניה לדברי כב' השופט רובינשטיין לפיה שערי תשובה אינם ננעלים. אולם, הרשות המנהלית, במסגרת שיקוליה, רשאית ואף חייבת לשקול לא רק את שאלת העבר הפלילי ומהו המועד בו נשפט אדם לאחרונה בהליך פלילי, אלא מידעים של גורמים מוסמכים ככל שיש בהם ממש והם בעלי רמת אמינות סבירה וראויה.
מהמידע שבידי משטרת ישראל עולה שהעותר ממשיך בפעילות שלילית מתוך כותלי הכלא באין מפריע ומפעיל אחרים באופן קבוע תוך קשר רציף.
קיימות אינדיקציות שונות לקשר שלילי עם אחרים גם משנת 2015.
ההתרשמות מהחומר הסודי הינה שהמידע עדיין רלוונטי ומקבל חיזוקים לכך שהפעילות השלילית נמשכת.
...
האסיר מסווג לקטגוריה ב/1, שמשמעותה [היא ש]כל יציאה לחופשה מותנית באישור משטרת ישראל, הסיווג נקבע לפי המידע הנוגע למס' קריטריונים שונים: המסוכנות לציבור, יתרת המאסר לריצוי, מעמד האסיר בהיררכיה העבריינית ועוד.
עמדתה של משטרת ישראל, לאור המידע, מובנת וסבירה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת