רע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
64644-11-16
29/11/2016
|
בפני השופטת:
אביגיל כהן
|
- נגד - |
המבקשים:
1. אריאלה כרמי 2. רן כרמי 3. יהודית מודעי 4. משה מודעי
עו"ד אשר נוטוביץ
|
המשיבים:
חלק מדיירי הבית המשותף עו"ד ד"ר יוסי כהן עו"ד אוהד מחרז
|
החלטה |
1.לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט יאיר דלוגין) מיום 28/10/16 בת.א. 32249-06-14 במסגרתה נדחתה בקשת המבקשים – הנתבעים. (בקשה מס' 45 בתיק בית משפט קמא).
2.חלק מדיירי הבית המשותף ברחוב ספיר 7 רמת גן (להלן: "הבניין") הגישו בחודש יוני 2014 תביעה נגד המבקשים, אשר מתגוררים אף הם בבניין.
לאחר מכן תוקן כתב התביעה ואף הוגשה תביעה שכנגד ע"י המבקשים נגד המשיבים ונציגות הבית המשותף.
3.בין הצדדים תלויים ועומדים שני הליכים: התביעה בבית משפט השלום אשר קבועה להוכחות ותביעה בבית המשפט המחוזי הקבועה לישיבת קדם משפט.
4.טרם תוקנה התביעה בבית משפט השלום נקבע על ידי כב' השופט קמא בהחלטה מיום 15/9/14, כי ניתן לתקן כתב התביעה אך כפוף לתנאים:
"...לפיכך, אני מתיר הגשת כתב תביעה מתוקן אולם בכפוף לתנאים הבאים: אין להדגיש טענות שכבר נטענו ואין לנסח מחדש טענות שכבר נטענו. התיקון שאותו אני מתיר הנו לצורך הוספת או שינוי סעדים ולצורך הוספת עילות שלא היו בסמכות המפקחת ואשר הנן בסמכות בית משפט זה. כל תוספת בכתב התביעה המתוקן שלא הופיעה בכתב התביעה המקורי, תסומן עם קו תחתון, כדי שניתן יהיה להבחין בין התוספות ולבין כתב התביעה המקורי...".
המבקשים – הנתבעים ביקשו למחוק טענות מכתב התביעה המתוקן לאחר שכתב התביעה המתוקן לא עמד בתנאי ההחלטה מיום 15/9/14.
בית משפט קמא בהחלטתו מיום 22/12/14 הורה על מחיקת סעד שהתבקש בסעיף 91 לכתב התביעה שעניינו אכיפת הסכם הלוואה מיום 31/5/81 וכן עתירה לרישום זיקת הנאה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת