- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רותם ל.ש.ד ניהול פרוייקטים בע"מ נ' עמותת עזרת אבות ואח'
|
רע"א בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
5971-03-17
21.4.2017 |
|
בפני הנשיא: אהרן פרקש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: רותם ל.ש.ד ניהול פרוייקטים בע"מ עו"ד גיא הלוי ואח' |
משיבים: 1. עמותת עזרת אבות 2. אהרון בני עו"ד דוד הלפר ואח' |
| החלטה | |
לפניי בקשת רשות לערער על החלטתו של בית משפט השלום (סגן הנשיא ג' ארנברג) מיום 29.1.17, לפיה נדחתה בקשת המבקשת לביטול פסק דין מיום 17.11.17, שהורה על מחיקת התביעה ועל הוצאות מותנות בסך של 15,000 ₪ לכל אחד מהמשיבים, אם תחדש המבקשת את ההליכים נגדם (ת"א 56751-20-16).
הרקע
1. בבית משפט השלום הגישה המבקשת נגד המשיבים תביעה כספית בסך של 346,625 ₪, בטענה לחובות בגין עבודות בנייה שביצעה עבורם. המשיבים הגישו כתבי הגנה והתיק נקבע להליכי מהו"ת.
2. ביום 21.9.16 הגיש ב"כ המבקשת דאז, עו"ד י' לאור, בקשה מוסכמת למחיקת התביעה. בנימוקי הבקשה טען, כי משרדו מנסה ליצור קשר עם נציג התובעת למעלה מחודש, בין בהודעות כתובות ובין במייל, ללא הצלחה, וכי בנסיבות בהן ניתק נציג התובעת כל קשר, לא ניתן להמשיך בניהול התיק. לאור זאת, ומאחר שהתיק נמצא בשלב התחלתי, התבקש בית משפט קמא להורות על מחיקת התביעה ללא צו להוצאות. לעניין התניית הליך חדש בהוצאות, השאיר ב"כ המבקשת לשיקול דעת בית המשפט.
3. ביום 17.11.16 ניתן פסק דין: "בהסכמת הצדדים אני מורה על מחיקת התביעה, ללא צו להוצאות. באשר לדרישת הנתבעים להתנות את הגשתה של תביעה מחודשת בתשלום הוצאות: לאחר עיון בעמדות הצדדים שהוגשו, ובהתחשב בשלב המוקדם שבו נמחקת התביעה, אני מתנה את חידוש התביעה בתשלום הוצאות בסך 15,000 ₪ לכל אחד מהנתבעים".
4. ביום 14.12.16 הגישה המבקשת, באמצעות ב"כ הנוכחי, בקשה לביטול פסק הדין. בבקשה נטען, כי מנהל המבקשת פנה לב"כ הקודם בניסיון לברר מדוע התיק אינו מתקדם, ונדהם לגלות כי הוגשה בקשה למחיקת התביעה, מבלי שנתקבלה הסכמת המבקשת ובניגוד לעמדתה, תוך התעלמות מהאינטרס שלה ומכך ששילמה כבר אגרת משפט. המבקשת טענה, כי אף גורם ממשרדו של עו"ד לאור לא פנה אליה או למנהלה בכל עניין הקשור לטענות שנטענו בבקשת המחיקה, ולהפך, משרדו של עו"ד לאור ניתק את הקשר עמה, ויזם את מחיקת ההליך ללא הסכמתה. עוד טענה המבקשת, כי בחידוש ההליכים לא ייגרם כל נזק למשיבים, בעוד שלה ייגרמו הוצאות כבדות אם יהיה עליה להגיש את תביעתה מחדש, על לא עוול בכפה. לבקשה הוגשו תגובה ותשובה לתגובה.
5. ביום 29.1.17, כאמור, דחה בית משפט קמא את הבקשה לביטול פסק הדין. בהחלטה מנומקת קבע, כי הבקשה למחיקת התביעה הוגשה בזמנו על ידי מי שהיה ב"כ המבקשת כדין, וככזה, היה רשאי להגיש בשמה את הבקשה. כן הוסיף, כי בית המשפט אינו נדרש לבחון את טיב ההרשאה שהייתה לב"כ המבקשת להגיע להסכמות בשמה, או את יחסי השליחות שביניהם, אלא לאשר בקשה מוסכמת שהוגשה ע"י ב"כ המבקשת בתפקידו כמייצג את המבקשת. לפיכך קבע, כי ככל שיש למבקשת טענות על האופן שבו פעל בא כוחה דאז, הרי שמדובר בטענות במישור היחסים בינה לבין בא כוחה, והן אינן רלוונטיות לפסק הדין שניתן.
6.על החלטה זו בקשת רשות הערעור שלפניי.
עיקרי טענות המבקשת
7. המבקשת טוענת, כי במקרה כזה, בו עורך הדין טען לניתוק הקשר בינו לבין לקוחה המטופלת על ידו, היה על בית המשפט לדרוש ולקבל ראיה לכך שעו"ד לאור פנה למבקשת בטרם החליט שנותק הקשר, ולא לאפשר למחוק הליך ללא הסכמה ברורה של בעל הדין. בהקשר זה נטען, כי לבקשת המחיקה לא צורף תצהיר ואף לא מסמכים המאמתים את העובדות בדבר ניתוק הקשר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
