חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"א 41365-07-16 צומת כ"ח בע"מ נ' מ.א. מרום הגליל בע"מ

תאריך פרסום : 17/08/2016 | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לערעורים אזרחיים
41365-07-16
08/08/2016
בפני השופטת:
רננה גלפז מוקדי

- נגד -
מבקשת:
צומת כ"ח בע"מ
משיבה:
מ.א. מרום הגליל בע"מ
החלטה

  1. לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בצפת (כב' השופטת רבקה אייזנברג) אשר ניתנה ביום 18.7.16 במסגרת תא"ח 20819-06-16.

  2. בהחלטה, הורה בית המשפט קמא על העברת התביעה למסלול דיון רגיל, זאת בהתאם לתקנות 215יב ו214יב לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984.

    בית המשפט קמא קבע כי שוכנע כי בירור טענות הצדדים יהיה בעל היקף רחב וכי דרושים גם הליכים מקדמיים בין הצדדים, בין היתר גם לאור הראיות הרבות אשר צורפו לכתב התביעה, המחייבות קיום מסכת עדויות וראיות נרחבת.

    בית המשפט ציין כי אין המדובר בהסכם יחיד המהווה את הבסיס להתקשרות, אלא בין הצדדים התנהלה מערכת הסכמית מאוחרת יותר, הטעונה בירור כפי שפירט בית המשפט קמא בהחלטתו.

  3. המבקשת העלתה שלל טענות, הן דיוניות והן מהותיות, אשר בהן, לשיטתה, יש כדי להביא לקבלת בקשתה לרשות ערעור על החלטת בית המשפט קמא.

    כך, בין היתר, טוענת המבקשת כי בית המשפט קמא צריך היה לשקול במסגרת שיקוליו גם את האיחור שבהגשת כתב ההגנה והבקשה להעברת התובענה לסדר דין רגיל, כאשר המשיבה כשלה גם בכך שלא טרחה להמציאם למבקשת, קודם לדיון. לטענת המבקשת, הבקשה להארכת המועד להגשת כתב ההגנה וכתב ההגנה עצמו הוגשו באיחור ורק לאחר שהמבקשת עתרה למתן פסק דין בהעדר. בהקשר זה יצויין כי עיון בתיק בית המשפט מלמד כי הבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה הוגשה, אכן, באותו יום שבו הוגשה הבקשה להארכת המועד, אך דווקא אחריה.

    המבקשת טענה עוד, כי היה על המשיבה להגיש את בקשתה להעברת הדיון לסדר דין רגיל, קודם חלוף המועד להגשת כתב הגנה. טיעון זה, יאמר מיד, לא ברור יסודו, שהרי תקנה 214יב ברורה ולפיה, רשאי בית המשפט, בכל עת, להורות על העברת התובענה למסלול דיון רגיל. מעבר לכך, הטענה הועלתה בכתב ההגנה ובבקשה נפרדת.

    המבקשת הוסיפה וציינה כי לא צורף תצהיר לבקשה וכי מטרתה של המשיבה היתה להאריך ולסרבל את הדיון, מעבר לצורך וחוסר תום ליבה, גם בו, יש כדי להצדיק דחיית הבקשה להעברת התובענה למסלול דיון רגיל.

    לגוף העניין, טענה המבקשת, כי לא מתקיימים התנאים המנויים בתקנה 214יב, שכן אין המדובר בשאלה סבוכה עובדתית, שכן השאלה היחידה היא האם למשיבה חוב למבקשת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ