חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"א 36093-09-17 מרום ואח' נ' חוף לבנון בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 27/09/2017 | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לערעורים אזרחיים
36093-09-17
24/09/2017
בפני השופטת:
רננה גלפז מוקדי

- נגד -
מבקשים:
1. צבי דן מרום
2. ברכה מרום

משיבים:
1. חוף לבנון בע"מ
2. שלמה גואטה

פסק דין

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בטבריה (כב' השופטת א. אבו אסעד) אשר ניתנה ביום 28.8.2017 במסגרת תא 33643-05-13.

רקע

הצדדים מתדיינים בבית המשפט קמא אודות זכויות בבקתות עץ הממוקמות במשק המבקשים, אשר במושב רמות. ההליך קמא מצוי כעת באיבו של שלב שמיעת ההוכחות.

זו פעם שניה בה מובא בפני סכסוך זה, במסגרת בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט קמא. בהליך קודם, רע"א 61070-02-17, נדחתה בקשת המבקשים לערער על צו מניעה מיום 15.2.17 בו הורה בית המשפט קמא למבקשים להימנע מכל שימוש ב"צימרים מסעדה וספא" המצויים במתחם. לאחר דיון במעמד הצדדים, בפסק דיני מיום 29.3.17 דחיתי את בקשת רשות הערעור. ביום 14.6.17 נדחתה בקשת רשות ערעור אותה הגישו לבית המשפט העליון, תוך שצויין כי עומדת למבקשים האפשרות להציע מגנון להבטחת זכויותיהם הלכאוריות של המשיבים בבקתות (ס' 10 לפסק דינה של כב' השופטת ברק ארז).

ביום 16.5.17 פנו המבקשים בבקשה לבית משפט קמא במסגרתה חזרו על טענתם כי נגרם להם נזק רב בשל אי הפעלת מתחם האירוח. על מנת לאפשר להם להפעיל את המתחם בחודשי הקיץ, הציעו מנגנון לבטח את המתחם, בקתות ויתר המטלטלין, זאת על חשבון המשיבים. במסגרת דיון בבקשה מיום 22.6.17 הציע ב"כ המבקשים 'הצעה משופרת', לפיה, יופקדו 10% מהרווחים, אם יהיו, בקופת בית המשפט.

ההחלטה קמא

בהחלטתה קמא מיום 28.8.17 דחת השופטת את הצעת המבקשים, ואף את 'הצעתם המשופרת', בקבעה כי ההצעות אינן מעמידות מנגנון סביר אשר מבטיח את זכויותיהם הלכאוריות של המשיבים. השופטת קמא הוסיפה וקבעה כי: "הצעת המבקשים כיום, עליה עמדתי לעיל, נופלת בהרבה מן המנגנון הנגדי עליו הורה בית המשפט בהחלטתו בבקשה לסעד הזמני הנ"ל", ואף ההצעה המשופרת של המבקשים "אינה שקולה למנגנון ההפעלה הנגדי הנ"ל והיא מעמידה את המשיבים במצב פחות טוב מן המצב שבו עמדו בעת שהמתחם הופעל על ידי אוליב.".

בנסיבות העניין, וככל שלא עלה בידי המבקשים לשכנע כי חל שינוי מהותי המצדיק בחינה מחודשת של הדברים, נראה כי זכאים המשיבים לכך שמנגנון ההפעלה הנגדי שמטרתו להגן על זכותם הלכאורית, ישמר, וככל שבעקבות עזיבתם של אוליב את המתחם לא ניתן עוד לקיימו, על המנגנון החדש שיוצע על ידי המבקשים, כתנאי להפעלת המתחם, להיות שווה ערך למנגנון הקודם.

בית המשפט קמא ציין כי לא הוצע מנגנון שכזה והוסיף וקבע כי לא מצא מקום להחרגת הספא והמסעדה מן ההחלטה למתן צו המניעה הזמני, זאת לאור טענת המשיבה כי מצויים שם מטלטלין אשר נרכשו על ידי המשיבה.

בקשת רשות הערעור

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ