בת"ת
בית משפט השלום ירושלים
|
35829-07-10
18/11/2010
|
בפני השופט:
יעל ייטב
|
- נגד - |
התובע:
עראבי רמלאוי
|
הנתבע:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
מבוא
בפני בקשה לתשלום תכוף, כאמור בסעיף 5(ב) לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן- "חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים").
המבקש, יליד 30.4.79, נפצע לטענתו בתאונת דרכים שאירעה ביום 28.11.09.
הבקשה
בבקשתו לתשלום תכוף פירט המבקש את נסיבות התאונה כדלקמן: "התאונה אירעה בתאריך הנ"ל באזור צוקי דרגות סמוך ליריחו, כאשר נסע המבקש ברכב שפרטיו..., במושב הקדמי ליד הנהג, רכב צד ג' בא ממול, כאשר מדובר בכביש צר נאלץ נהג הרכב בו נסע המבקש לרדת ברכב לשולי הכביש ואז הרכב נעמד על שני גלגלים שבצד ימין, הנהג הספיק לרדת מהרכב אך וכאשר המבקש ניסה לרדת מהרכב מצד הנהג הרכב החל להתדרדר והמבקש נפגע קשות".
בבקשה פורט שבששת החודשים שקדמו לתאונה האמורה, השתכר המבקש סכום של כ- 4,000 ₪ לכל חודש. עוד טען שמאז התאונה לא שב לעבודתו. את הוצאות המחייה החודשיות שלו ושל משפחתו שקדמו לתאונה אמד המבקש בסכום של כ- 3,000 ₪.
בבקשה פירט המבקש שהמשיבה סרבה לממן את הטיפולים הרפואיים שעבר בעקבות התאונה, ועל כן מתרה בו בית החולים להסדיר את חובו.
בבקשתו תבע המבקש בגין הוצאות סיעוד סכום של 14,000 ₪ לעבר, ו- 1,500 ₪ לעתיד. בגין הוצאות רפואיות ונסיעות תבע 3,200 ₪, ובגין הוצאות מחייה תבע המבקש סכום של 1,000 ₪ לחודש.
לבקשה צורפו מסמכים רפואיים מבתי החולים הדסה הר הצופים ועין כרם.
במהלך הדיון שהתקיים בפני הגיש המבקש תלושי שכר. לטענתו, לאחר התאונה עבד במשך כחודשיים במקום עבודה אחד, ואולם לאחר שפוטר הוא עובד כיום בעבודות מזדמנות בלבד. כן טען שבשל הפציעה ברגלו הוא מתעייף בנקל ומתקשה לבצע עבודות שונות, ועל כן אין בידו למצוא עבודה סדירה.
בחקירתו הנגדית השיב המבקש שהוא שב לעבודה לפני כחודשיים שלושה, הוא לא ידע להשיב מהו המועד המדויק ולא פסל את האפשרות שהיה זה לפני כ- 4 חודשים. על פי תיאורו העבודות שבהן הוא עובד הינן עבודות ניקיון מזדמנות, באתרי בנייה ושיפוצים, עבודות שאותן הגדיר כעבודות קלות.
בחקירה הנגדית השיב שעובר לתאונה עמד שכרו על כ- 3,800 ₪ לחודש. את הסכום שתבע בגין הסיעוד הסביר בכך שזהו סכום החריגה בחשבונו בבנק, וכי עובר לתאונה לא הייתה לו כל חריגה.
המשיבה התנגדה לבקשה לתשלום תכוף. בראש ובראשונה הכחישה המשיבה שנזקיו של התובע נגרמו בתאונת דרכים וכן את חבותה לשאת בנזקיו. עוד טענה המשיבה שהמבקש לא הוכיח את זכאותו לתשלום תכוף. לטענתה, עולה מדבריו וכן מממצאי חוקר מטעמה, שהמבקש שב לעבוד לפני מספר חודשים, וכי פרק הזמן שבו לא עבד אינו עולה על 3 חודשים. אשר להוצאות הרפואיות, טענה המשיבה שעל פי הוראות התיקון לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מוטלת החבות לשאת בהוצאות הרפואיות של נפגע בתאונת דרכים על כתפי קופת החולים, בכלל זה על נפגעי תאונות דרכים שאירעו עובר לקבלת החוק.
המסגרת החוקית
סעיף 5(ב) לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע :
"מי שחייב בפיצויים לפי חוק זה ישלם, כחלק מהם, לנפגע או למי מהתלויים בו, תוך 60 ימים מקבלת דרישתו בכתב -
(1)הוצאות שהוציא הנפגע לצרכי ריפויו, לרבות הוצאות אישפוז בבית חולים;
(2)תשלומים חודשיים שיהיה בהם כדי לספק, עד להחלטה הסופית בענין הפיצויים, את צרכי ריפויו של הנפגע וסיעודו ואת צרכי מחייתו ומחיית בני משפחתו שפרנסתם עליו או את צרכי מחייתם של התלויים בו, לפי הענין; התשלומים לצרכי מחיה ייקבעו תוך התחשבות בהכנסתו של הנפגע עובר לתאונת הדרכים, ובלבד שאם הכנסתו עלתה על ההכנסה המירבית תילקח בחשבון ההכנסה המירבית בלבד".
13.כפי שניתן ללמוד מההוראה האמורה, וכפי שפורש בפסיקה, התשלום התכוף נועד לענות על צרכיו המיידיים של הנפגע, להקל עליו ולמנוע ממנו סבל מיותר עד להכרעה בתביעה העיקרית. התשלום התכוף מהווה תרופת ביניים ומאפשר תשלום חלקי בטרם התקבלה הכרעה בהליך העיקרי.