מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רייך ואח' נ' פולק ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רייך ואח' נ' פולק ואח'

תאריך פרסום : 26/06/2011 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
37634-11-10
15/06/2011
בפני השופט:
אביב מלכה

- נגד -
התובע:
1. חוה רייך
2. אברהם ברוך זכריש

הנתבע:
1. לאה פולק
2. שלמה פולק

פסק-דין

פסק דין

תביעה זו דינה להתקבל במלואה.

התובעים מסרו כסף לידיהם של הנתבעים, כדי לקבל מן הנתבעים כרטיסי טיסה של חברת קונטיננטל.

הנתבעים לא סיפקו את כרטיסי הטיסה, ודומה כי די בכך כדי לבסס את התביעה.

הנתבעים טוענים כי הם היו רק המעבירים של הכסף והם לא סוכנות נסיעות. אין בכך כדי לשנות את התמונה.

הנתבעים הבהירו כי הם נתבקשו על ידי מר נובוסלר, שהוא אביה של הנתבע, לפעול בעבורו, ובד בבד עם כך הם הודו כי הכסף הופקד בחשבונו האישי של האב.

הנה כי כן, הנתבעים היו נציגים של מר נובוסלר, פעלו בשמו, הציגו בפני התובעים מצג כי הם אלה אשר יספקו את הכרטיסים ובפועל הם לא סיפקו דבר.

הנתבעים ממשיכים וטוענים כי הם לא היו אמורים לספק כרטיסים אלא רק קוד המזכה את התובעים לקבל כרטיסי טיסה – אין בכך כדי לשנות את התמונה.

בפועל, עסקה זו לא יצאה אל הפועל, לתובעים לא סופק דבר וחצי דבר כנגד התשלום, התשלום נפרע, ולפיכך על הנתבעים להחזיר את הכסף.

יודגש כי אותו מר נובוסלר לא היה בארץ, וברור כי התובעים לא התקשרו אתו אישית, לא פנו אליו ולא יצרו אתו את העסקה. העסקה התבצעה אל מול הנתבעים דנן, והעובדה כי הכסף הועבר לאותו מר נובוסלר, שהוא אביה של הנתבעת, אינה יכולה לשנות את התוצאה.

לכל היותר זכאים הנתבעים להיפרע ממר נובוסלר.

גם הטענה כי חברת קונטיננטל נמצאת תחת חקירה של האפ.בי.איי אינה יכולה להועיל לנתבעים.

התובעים לא התקשרו עם חברת קונטיננטל אלא עם הנתבעים. איתם נעשתה העסקה, ולכשהעסקה נכשלה, על הנתבעים חלה חובת ההשבה.

לאור האמור אני קובעת כי הנתבעים, ביחד ולחוד, ישלמו לתובעים בשקלים את סכום של השיקים כמפורט לעיל, על פי שער הדולר במועד שהשיקים ניתנו לנתבעים ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית מאותו מועד ועד למועד התשלום לתובעים בפועל.

כמו כן יוסיפו הנתבעים, ביחד ולחוד, וישלמו לתובעים סך של 1,000 ₪ הוצאות ההליך בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

פסק הדין מיום 1.5.11, מבוטל.

בשל תקלה בתוכנת המחשב הוקלד הפרוטוקול במסמך וורד.

לכשיועתק פסק הדין לתוכנה הממוחשבת הוא יישלח לצדדים בדואר.

ניתן והודע היום י"ג סיון תשע"א, 15/06/2011 במעמד הנוכחים.

אביב מלכה , שופטת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ