אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רופאי מכבי לא התרשלו באבחון מאוחר של מחלת הסרטן בקיבה

רופאי מכבי לא התרשלו באבחון מאוחר של מחלת הסרטן בקיבה

תאריך פרסום : 24/12/2007 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום ירושלים
7136-05
23/12/2007
בפני השופט:
א' דראל

- נגד -
התובע:
הלנה טוריאן
עו"ד ע' חרל"פ
הנתבע:
מכבי שירותי בריאות
עו"ד ר' דוידוב-אלוני
פסק-דין

מבוא

1.                   1.                   התובעת, ילידת 1958, חלתה באדנוקרצינומה של הקיבה. קיום המחלה הממארת בגופה התגלה בחודש יולי 1998 ולאחריו נותחה התובעת והיא החלה בקבלת טיפולים כימותרפיים.

2.                   2.                   עניינה של התביעה עוסק בטענת התובעת על כך כי התרשלותם של רופאי הנתבעת בגילוי המחלה, החל מפנייתה הראשונה של התובעת אל רופא המשפחה ביום 6.2.1997 ובמהלך התקופה שעד גילוי המחלה, הביאה לגילוי מאוחר של המחלה וכי ניתן היה לגלותה בשלב מוקדם יותר. הנתבעת חולקת על טענות התובעת וסבורה כי לא נפל פגם בעבודת הרופאים.

3.                   3.                   כפי שאתאר להלן, כתב התביעה וחוות דעת המומחה מטעם התובעת, ד"ר יוסף ברנר,  מתבססים, בין היתר,  על ההנחה כי תוצאות בדיקת הגסטרוסקופיה שנערכה לתובעת בחודש אוקטובר 1997, במהלכה נלקחה ביופסיה מ- 3 נקודות,  היו יכולות להצביע על תחילתו של הגידול וכי תוצאות אלה לא הובאו לידיעת הרופאים המטפלים ולא זכו להתייחסות.

4.                   4.                   לאחר הגשת התביעה נמצאו תוצאות הבדיקה אשר נוכח תהיות לגבי האמור בהם, כפי שאפרט להלן, התעורר ספק לגבי אמינותן. בהמשך נבדקו התשקיפים המקוריים על ידי הפתולוג, פרופ' בוביס, ונמצא כי אין בהם עדות לתהליך גידולי ועל כן דומה, כפי שיפורט בהרחבה בהמשך, כי נשמט אחד הטיעונים  המרכזיים של התביעה. עם זאת, התובעת העלתה טענות באשר לממצאי בדיקה זו וכן טענה כי רופאי הנתבעת התרשלו גם בהיבטים נוספים של הטיפול בתובעת ובהם התעלמות ממצבה הרפואי ומתלונותיה, התעלמות מהיעדר השיפור במצבה למרות הטיפול התרופתי, הימנעותם מלהסיק את המסקנה כי יש לבחון בצורה מעמיקה יותר את האפשרות לקיום גידול סרטני לאחר ממצאי בדיקת ההליקובקטר וכן בשל אי הפניית התובעת לבדיקת CT בשלב מוקדם יותר. התובעת סבורה כי רופאי הנתבעת היו שבויים בקונספציה מוטעית לפיה מצבה הרפואי הוא תוצאה של כיב חוזר והמשך לניתוח שעברה בשל חור בקיבה בשנת 1995.

5.                   5.                   הצדדים הגישו מספר של חוות דעת רפואיות. מטעם התובעת הוגשה חוות דעתו של ד"ר ברנר, אונקולוג. מטעם הנתבעת הוגשו חוות הדעת של פרופ' רפאל קטן, אונקולוג; פרופ' חוה טבנקין, מומחית לרפואת משפחה ופרופ' בוביס, מומחה בפתולוגיה. עוד העידו התובעת, בעלה, רופאי המשפחה שטיפלו בתובעת, ד"ר ברי רוזן וד"ר ילנה קוגן והגסטרואנטרולוג, ד"ר דוד גוסט.

התשתית העובדתית

6.                   6.                   מתוך הרשומה הרפואית והראיות שהוגשו עולה כי אין מחלוקת של ממש לגבי השתלשלות האירועים המפורטת להלן:

א.      א.      בשנת 1995 עברה התובעת ניתוח כיב קיבה עקב פרופורציה (חור בקיבה).

ב.      ב.      ביום 6.2.97 התלוננה התובעת בפני רופא על כאבי בטן. באותו מועד נרשם לה מרשם לתרופת מלוקס. זהותו של הרופא אינה ידועה.

ג.        ג.        ביום 20.2.97 נבדקה התובעת אצל ד"ר ברי רוזן, רופא משפחה,  והתלוננה על כאב בטן מזה שבועיים. התובעת נבדקה ואובחנה כסובלת מרגישות בבטן - איזור ימני עליון. היא הופנתה למומחה בתחום הגסטרואנטרולוגיה בכדי לבדוק האם היא סובלת מאולקוס; עוד נתבקשה התובעת לבצע בדיקות דם. נרשמה לה תרופה אחרת - סימטג.

ד.      ד.      התובעת לא פנתה לבדיקת גסטרואנטרולוג לאחר הביקור אצל ד"ר רוזן (ר' עדותה עמ' 19).

ה.      ה.      ביום 17.3.97 נבדקה התובעת שוב אצל ד"ר רוזן והתלוננה על כאבי בטן. היא הופנתה לערוך בדיקת הליקובקטר (חיידק).

ו.        ו.        הרופא  מציין ברשומה הרפואית כי התובעת  ' לא רוצה לעשות ENDOSCOPY'. 

ז.       ז.       התובעת לא חלקה בעדותה על כך שסירבה לעשות את הבדיקה אם כך כתוב אך לא הייתה בטוחה בכך (עמ' 19, ש' 14-16). באשר לבדיקות ההליקובקטר, תוצאותיהן אבדו ככל הנראה לאחר שנערכו (עמ' 19, ש' 27 - עמ' 20, ש' 4).

ח.      ח.      לאחר מכן משך שלושה וחצי חודשים לא ביקרה התובעת אצל מי מהרופאים ולא התלוננה על דבר.

ט.      ט.      ביום 2.7.97 נבדקה התובעת אצל ד"ר רוזן עקב התלונות על כאבי בטן. היא ציינה כי תוצאות בדיקת ההליקובקטר אבדו לה. הרופא הורה לה להמשיך וליטול את כדורי הסימטג ונותר באבחנה כ מדובר בחשד לאולקוס.

י.        י.        ביום 12.8.97 ביקרה התובעת אצל ד"ר רוזן. היא קיבלה מרשם לתרופות וציינה בפניו כי עוד לא קיבלה את תוצאות בדיקת ההליקובקטר.

יא.   יא.   ביום 24.8.97  הגיעה התובעת לד"ר רוזן התלוננה על כאב חזק בצד ימין של החזה. נרשמו לה תרופות משככות כאבים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ