תא"מ
בית משפט השלום פתח תקווה
|
44060-02-10
11/12/2010
|
בפני השופט:
רונן שוורץ
|
- נגד - |
התובע:
רן (קוואן) רומי
|
הנתבע:
1. יצחק פריש 2. הראל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
הצדדים בתיק אזרחי זה הסכימו והסמיכו את בית המשפט לפסוק בתובענה דנן על פי שיקול דעתו, לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984, ללא נימוקים. הובהר לצדדים כי בהכרעה מסוג זה רשאי בית המשפט לקבל את כל התביעה, או לדחות את כל התביעה, או לקבלה לשיעורין, הכל על פי שיקול דעת בית המשפט, לרבות משיקולי פשרה וצדק, ללא קביעות וללא נימוקים.
עיינתי בכל החומר שהוגש על ידי הצדדים לתיק בית המשפט לרבות בכתבי הטענות והמסמכים שצורפו אליהם, תמונות הנזק של רכב התובעת, תרשימי מקום התאונה כפי שצוירו במהלך הדיון ו/או הוגשו ע"י התובעת והנתבעים במהלך הדיון.
כן, שמעתי את עדויותיהם של גב' רן רומי ( הנהגת התובעת) ומר יצחק פריש (הנתבע 1 – הנהג).
בנוסף לכך, ערכתי בהעדר הצדדים, ביקור באזור ההתרחשות הנטענת.
על סמך כל החומר שבפני, ולאחר שהבאתי בחשבון טענותיהם של הצדדים האחד כנגד השני ושקלתי הדברים אלו מול אלו, אני פוסק בזה כי הנתבעים ישלמו ביחד ולחוד לתובעת, לסילוק סופי ומלא של כל תביעות התובעת נגד הנתבעים כמפורט בתובענה, סכום כולל של 4,300 ₪.
כמו כן אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת סך של 347 ₪ בגין החזר אגרת בית המשפט ששולמה בתיק וכן סך של 1000 ₪ ( כולל מע"מ) בגין שכ"ט עו"ד.
הסכומים האמורים לעיל ישולמו בתוך 30 יום.
כאמור, פסק הדין ניתן ללא נימוקים. כך הסכימו הצדדים מראש, וזוהי גם הדרך הנכונה בפסיקה על פי סעיף 79א לחוק הנ"ל, הן על מנת שפסק הדין יהיה סופי ויסיים הסכסוך בין הצדדים, הן על מנת לקצר את זמן מתן פסק הדין והן על מנת לחסוך בהוצאות גבוהות. למען הסר ספק אוסיף עוד, כי הואיל ופסק דין זה ניתן לפי סעיף 79א כאמור, הרי שאין בו משום קביעת ממצאים ולא קביעות בעניין מהימנות. זהו עוד אחד היתרונות שישנם למתן פסק דין זה.
ניתן היום, ד' טבת תשע"א, 11 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.