עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
29065-02-14
13/03/2014
|
בפני השופט:
דר' עודד מודריק
|
- נגד - |
התובע:
רום-רימון נכסים ובניין בע"מ
|
הנתבע:
1. הועדה המחוזית לתכנון ובנייה - מחוז תל אביב 2. הועדה המקומית לתכנון ולבנייה חולון
|
|
החלטה
1. לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות אני דוחה את הבקשה לצו הביניים בה התבקש צו להימנע מאישור תכנית השימור ח/528/1/ שימור אתרים בחולון (להלן:"התכנית") ובכלל זה ליתן לה תוקף ולפרסמה ברשומות עד להכרעה בעתירה בה התבקש לבטל את החלטת הממונה על מחוז תל אביב שדחה את בקשת המבקשת למתן רשות ערר למועצה הארצית לתכנון ובנייה על החלטת הועדה המחוזית שדחתה את התנגדויות העותרת לגבי פגיעה בשווי החלקה לגבי נכס ברחוב פרוג 6 חולון הידוע כחלקה 122 בגוש 7168.
2. לטעמי, סיכויי העתירה אינם גבוהים, בהתחשב בכך שמדובר למעשה בתקיפה של החלטה תכנונית ואף טענות לגבי מחלוקת שמאית ,שבית המשפט לא נוטה ככלל להתערב בהחלטות שכאלו, מה גם שלכאורה ניתנת רשות ערר למועצה הארצית בנושא בעל השלכות רוחב תכנוניות כלל ארציות בעל חשיבות עקרונית וציבורית ולא בשאלות נקודתיות ספציפיות.
3. מכל מקום, מאזן הנוחות נוטה לדחיית הבקשה ,כאשר המבקשת מבקשת לעכב תוכנית לשימור מבנים בכל העיר חולון בעוד היא מבקשת לקבל זכות ערר בשאלה נקודתית וספציפית לגבי השימוש ו/או אחוזי הבנייה המותרים בנכס בבעלותה והשאלה אם הם נגרעו או נפגעו . ה
האינטרס הציבורי העלול להיפגע מעיכוב פרסום התכנית גבוה בהרבה מהאינטרס האישי של המבקשת (לגבי 423 מ"ר שהינם גם ברי פיצוי), מה גם שהפסקת ההליך התכנוני פוגעת בציבור רחב המעוניין באישור התכנית שלא צורף לעתירה וקולו לא נשמע.
הקפאת התכנית תגרום לכאורה לנזק פוטנציאלי לכלל המבנים לשימור בחולון, לעומת הנזק הנקודתי העלול להיגרם לעותרת, נזק נטען שלא הוכח כלל ,ושגם אם יוכח הוא עשוי להיות בר פיצוי בהליכים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, מה גם שגם התכנית תאושר ,לא מדובר לכאורה בצעד בלתי הפיך.
4. מעבר לכל הנ"ל, גם בהיבט הפרקטי אין לכאורה מקום למתן הצו, שכן העתירה קבועה לדיון מוקדם ליום 2/4/14 בפני כבוד השופט סגן הנשיאה ד"ר מודריק.
5. המזכירות תודיע לצדדים.
ניתנה היום, י"א אדר ב תשע"ד, 13 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת