תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
|
11457-10-10
09/05/2012
|
בפני השופט:
מירב בן-ארי
|
- נגד - |
התובע:
קובי רום - ע"י עו"ד סיוון דניאל ועו"ד נורית הרבסט
|
הנתבע:
קיומרס אליאסי - ע"י עו"ד אריק אמיר
|
|
פסק-דין
1.תביעה שטרית בגין המחאה משוכה על ידי הנתבע, בסך של 22,000 ₪ לפקודת אופיר זוארץ, זמן פירעון 5.2.09 (להלן: ההמחאה). זוארץ חתום כמסב בגב ההמחאה.
2.הנתבע טען כי אינו חתום על ההמחאה (אלא בנו), וכי ההמחאה ניתנה בקשר לעסקה שבה התרחש כישלון תמורה מלא.
אדון תחילה בטענה האחרונה, הנוגעת לכישלון עסקת היסוד.
כישלון תמורה – עסקת היסוד:
3.מטעם הנתבע העידו הוא, ובנו יצחק אליאסי (להלן: יצחק).
4.יצחק העיד באשר לנסיבות העסקה שבגינה נמשכה ההמחאה.
5.הנתבע הוא הבעלים של עסק למכירת מזון. יצחק טיפל ברכישת מוצרים לעסק.
בחודש 1/09 לערך יצחק סיכם עם בחור בשם אופיר זוארץ (להלן: זוארץ) כי ירכוש ממנו משקאות חריפים עבור העסק, בסכום כולל של 98,300 ₪.
לשם כך, יצחק נתן לזוארץ ארבע המחאות משוכות מחשבונו של הנתבע, ביניהן ההמחאה נשוא התביעה.
כשבועיים לאחר מסירת ההמחאה יצחק שוחח עם זוארץ והאחרון אמר לו שלא יוכל לעמוד בהתחייבותו לספק את ההזמנה. יצחק ביקש מזוארץ להחזיר את ההמחאות, וזוארץ התחייב לעשות כן בתוך מספר ימים. בחלוף זמן מסוים (כשבוע – לפי עדותו של הנתבע – עמ' 5 ש' 17), זוארץ הודיע ליצחק שההמחאות אבדו ואמר לו לבטלן. בהתאם, יצחק ביקש מהבנק לבטל את ההמחאות, זאת ביום 27.1.09.
6.יצחק הוסיף וציין כי מספר חודשים לפני הגשת ההמחאה לביצוע, קיבל שיחת טלפון מאדם שהזדהה בשם קובי בוסקילה. בוסקילה אמר לנתבע כי הוא אוחז בהמחאות וכי התובע שלח אותו כדי לגבותן ממנו. בוסקילה דרש מיצחק להיפגש עמו כדי להסדיר את הגבייה.
יצחק העיד כי היה מפוחד מהשיחה, וכי הצליח למלמל שההמחאות ניתנו לזוארץ, עבור סחורה שלא סופקה, וכי הן אבדו. לאחר שהתעשת, שלח מסרון הן לבוסקילה והן לתובע, ובו ציין כי אם יפנו אליו שוב בנוגע להמחאות, הוא יפנה למשטרה. מאז אותו מסרון לא הייתה פניה נוספת ליצחק עד להגשת השטר לביצוע.
יצחק הוסיף וציין כי בין זוארץ לבין התובע קיימים קשרים הדוקים זה מספר שנים, וטען כי ההמחאות הגיעו לתובע מתוך כוונה לבצע קנוניה נגדו ונגד הנתבע.
עוד ציין כי ההמחאה הוצגה לפירעון ביום 28.7.10, כלומר, כ- 18 חודשים לאחר מועד פירעון ההמחאה, ועל כן תוקפה פג. יצחק הפנה לכך שההמחאה הוחזרה על ידי הבנק בציון שניתנה הוראת ביטול.
7.הנתבע העיד כי אמנם לא ידע על העסקה מלכתחילה, אך לאחר שהסחורה לא הגיעה, ראה שיצחק לחוץ, והאחרון מסר לו שזוארץ לא סיפק את הסחורה ולא החזיר את השיקים.
8.התובע העיד שקיבל את ההמחאה במסגרת עסקה בה מכר משקאות לזוארץ. עם קבלת ההמחאה פנה לנתבע, על מנת שיאשר כי ההמחאה תיפרע במועדה וכי ההמחאה אינה נגועה בכישלון תמורה או כל בעיה אחרת. הנתבע אישר את ההמחאה, את התמורה שניתנה בגינה ואת סיחורה לתובע.
במועד מאוחר יותר, זמן קצר לפני תאריך פירעון ההמחאה, הנתבע התקשר אל התובע, וביקש להמתין עם הפקדת ההמחאה כיוון שיש לו בעיה בתזרים המזומנים. התובע הסכים והמתין.
התובע הוסיף וציין כי בינו לבין הנתבע שררו יחסים טובים. הוא, התובע, הסכים להמתין לפי בקשתו של ואף סייע לו ברכישת רכב מצד שלישי. על כן, שלל את טענות יצחק כאילו "פחד" ממנו.
לפי עדותו של התובע, תיק ההוצאה לפועל נפתח שנה וחצי לאחר קבלת ההמחאה, רק כאשר הבין כי הבטחותיו של הנתבע הן הבטחות שווא.