תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
25420-08-10
12/03/2012
|
בפני השופט:
חאג יחיא
|
- נגד - |
התובע:
קשר רנט א קאר בע"מ
|
הנתבע:
שפרה כהן
|
פסק-דין |
פסק דין
בפני תביעה לתשלום פיצויים על נזקים שנגרמו לרכבה של התובעת באירוע של תאונת דרכים בה מעורב רכב נהוג בידי הנתבעת 1, ובה נגרם לרכב התובעת נזק .
על פי כתב התביעה נטען " לאחר שהמכונית הפוגעת ( הכוונה " התובעת כאמור בסעיף 1לכתבהתביעה " ) סיימה לעבור מהנתיב השמאלי לנתיב הימני הגיחה המכונית הפוגעת מאחור ופגעה במכונית התובעת וגרמה לתאונה "
בכתב ההגנה נטען כי " .... תטען הנתבעת כי התאונה אירעה אם וכאשר עקב רשלנותו ו/או חוסר זהירותו ו/או הפרת חובה שבדין של נהג רכב התובעת , ואשר התבטאו בין היתר כדלקמן ..... ) והנתבעת מנתה 7 טענות , אשר על פי טענתה גרמו לתאונה .
עלי להעיר כי ניסוח כזה של כתב הגנה , איננו מצביע על טענה ברורה וחדה מצד הנתבעת , ועל פיה היא סבורה כי האחריות לתאונה על נהג התובעת. איזה פעולה או מחדל 0 ברוח האמור בסעיף 35 לפקודת הנזיקין , עשה או חדל נהג רכב התובעת שהיווה הפרה של כלי הזהירות ושמטילים עליו את האחריות. הצורה הזו אשר בניסוח הסעיף, מעלה מספר אלטרנטיביות, ובפירוט הטענות מועלות טענות כלליות , כמין ענות סל , אינו אלא ביטוי למצב שאין בידי הנתבעת להצביע על מעשה או מחדל המהווה רשלנות לטעמה מצד נהג הרכב המעורב .
עדת התביעה מסהר כי נהגה את רכבה בנתיב השמאלי בדרך לשדה התעופה, ובשלב מסוים החליטה לעבור לנתיב הימני . היא אל ראתה את הרכב שפגע בה שנוסע בנתיב הימני , אך מסרה כי " התחלתי לעבור נתיב ואז הרגשתי שקיבלתי מכה מאחור ... " אין מחלוקת אם כך כי התאונה התרחשה במהלך או בסמוך לתחילת המעבר אל עד התביעה מנתיב שמאלי לנתיב ימני . אך בכך לא נמצא מענה לשאלה על מי יש להיטל את האחריות . כי אם עדת התביעה התחילה לעבור מנתיב לנתיב כאשר המרחק בינה לבין הרכב הנע עלהנתבי הימני נמצא במרחק שהיא יכולה להשלים את המעבר, גם אם הרכב הבא מאחור , חייב להאט את נסיעתו או לבלום, הרי שחלוקת האחריות היא אחת . ואם המעבר מנתיב לנתיב היה כל כך סמוך לפני הרכב המגיע מאחור מהנתיב הימני, שאין בידו להגיב או לעשות למניעה התאונה , זהו מצב אחר .
עד התביעה לא ראתה את הרכב הבא מאחור , ואינה יכולה להשיב לשאלה מה היה המרחק בינה לבינו בשעה שהתחילה לעבור נתיב .
לעומתה עד ההגנה טוען כי נסע במהירות איטית , בשיירה , החליט לעקיף את השיירה , אות ויצא לעקיפה אז מי שהיא יצאה מן המסלול הימני לשמאלי ( היא טענה כי עברה מהשמאלי לימני ) וכי המגע בין שני הרכבים היה כנף קדמית ימנית שלו עם כנף אחורית שמאלית שלה .
צירוף העובדות כי הנסיעה הייתה איטית , כי עד ההגנה יצא לעקיפת שיירה שלמה , וכי נקודת המגע היא בין החלק בדופן האחורי של רכב התובעת עם חלק קדמית של רכב הנתבע , מצביעה על כך כי אילו עד ההגנה היה נוהג נכון, וערני, התאונה הייתה נמנעת .
אכן על פני הדברים ולמקרא טענות התובעת , ולכאורה ניתן לחשוב כי ברגע שעד התביעה טענה שהיא החלה לעבור נתיב ואז נפגעה מאחור , שהיא אחראית לתאונה , אך ניתוח יותר מעמיק של העובדות, מביא למסקנה שהתאונה הייתה נמנעת מצד עד ההגנה אילו נהג כשורה .
הייתי מחלק את האחריות בין שניהם בחלקים שווים .
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את מחצית סכום התביעה בסך של 744 ₪ בתוספת אגרת משפט , הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה וסכום של 1000 ₪ שכ"ט עו"ד
ניתן היום, י"ח אדר תשע"ב, 12 מרץ 2012, בהעדר הצדדים.