תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
7094-11-09
16/06/2011
|
בפני השופט:
טל לוי
|
- נגד - |
התובע:
קלינטון סחר בינלאומי 2000 בע"מ
|
הנתבע:
מאור אלבליה
|
החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה |
החלטה
מאחר שהטענה היא לזיוף חתימה הרי שעול ההוכחה מוטל ראש וראשון על התובעת ומשכך היא תפתח בהבאת ראיותיה.
ניתנה והודעה היום י"ד סיון תשע"א, 16/06/2011 במעמד הנוכחים.
טל לוי, שופטת
החלטה
במסגרת חקירתו הנגדית של מנהל התובעת נשאל הלה אודות חובות האב. פרקליט התובעת רשאי לעמת את העד עם הגרסה האמורה. אני מתירה את השאלה.
ניתנה והודעה היום י"ד סיון תשע"א, 16/06/2011 במעמד הנוכחים.
טל לוי, שופטת
החלטה
אני מתירה את השאלה.
ניתנה והודעה היום י"ד סיון תשע"א, 16/06/2011 במעמד הנוכחים.
טל לוי, שופטת
החלטה
השאלה רלוונטית ובהיותה כזאת אני מתירה אותה.
ניתנה והודעה היום י"ד סיון תשע"א, 16/06/2011 במעמד הנוכחים.
טל לוי, שופטת
החלטה
בשלהי עדותם של הנחקרים ובתום החקירות הנגדיות הציג ב"כ הנתבע 2 בקשות לבית המשפט. הבקשה האחת כי תיק החקירה במשטרה יוגש בשלמותו לבית המשפט ועל יסוד התיק האמור הוגשה הבקשה השנייה, לפיה ייחקר נציג התובעת מר שמואל ארביב בשנית על בסיס עדותו במשטרה.
יצוין כי נתתי דעתי לבקשה. לא מצאתי לנכון לבקש תגובת ב"כ התובעת.
וכך, ההליך האזרחי ובפרט זה המתנהל בהתאם להוראות פרק ט"ז 1 לתקנות סדר הדין האזרחי אינו מתנהל לשיעורין ולא יתאפשר מקצה שיפורים. אמנם חקר האמת הינו דבר שלא ניתן להפריז בחשיבותו, אך עימו יש לאזן עקרונות אחרים דוגמת סופיות הדיון וודאות המתדיינים. וכך, עובדת היותו של תיק המשטרה הייתה ידועה היטב לנתבע. בכך פתח ב"כ הנתבע את חקירתו את נציג התובעת, מתוך אותו תיק משטרה עצמו הוגש מסמך נ/1 הוא הודעה על סגירת התיק. בפניי ב"כ הנתבעת עמדה בכל העת האפשרות לפנות ולבקש את תיק המשטרה ולעמת ככל שתמצא לנכון את עד התובעת כמו גם את הנתבע בתצהירו ככל שהייתה מוצאת לנכון לעשות כן.
הנתבע לא מצא לנכון לעשות כן בגדרי הגנתו. הנתבע בחר שלא להגיש חוות דעת גרפולוגית מטעמו, כמו גם לא להגיש את המסמכים הרלוונטיים מתיק המשטרה, ויוזכר עובדת קיומם של המסמכים הייתה ידועה, ואף הייתה ניסיון במסגרת חקירתו הנגדית של עד התובעת לעמת אותו עם החקירה המשטרתית הגם אם המסמכים לא הוצגו בפניו.
יצוין כי היה נכון אם התובעת הייתה מציגה את תיק המשטרה בשלמותו, אך איני סבורה כי נפל בכך איזו שהוא פגם מהותי המשליך על הגנתו של הנתבע משזה ידע לאורך כל הדרך על קיומו של התיק האמור ובחר לנהל הגנתו באופן שבו ניהל.
מכל הטעמים האמורים לעיל – אני דוחה את הבקשות. יש לפנות עתה לסיכומי הצדדים בתיק.
ניתנה והודעה היום י"ד סיון תשע"א, 16/06/2011 במעמד הנוכחים.