ע"א
בית המשפט המחוזי מרכז
|
42148-05-10,16296-06-10
20/07/2010
|
בפני השופט:
ורדה פלאוט
|
- נגד - |
התובע:
1. עזבון המנוח זאב גוטמן ז"ל 2. שושנה גוטמן 3. אהרון גוטמן 4. אהובה רוט
|
הנתבע:
מאיר קוט
|
|
החלטה
1.בפני בקשה לפטור את המבקשים מהפקדת ערבון בסך 15,000 ₪, כפי שחוייבו במסגרת ערעורעל פסק דינו של בימ"ש השלום בפתח תקווה.
2.המשיב מתנגד לבקשה.
3. דיון-
הכלל הוא, כי יש להפקיד עירבון להבטחת הוצאות המשיב בערעור, בהתאם לתקנה 427 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984.
אך בהתאם לתקנה 432 לתקסד"א, מוסמך בימ"ש לפטור מערער מחובת הפקדת עירבון משיקולי צדק, כדברי כב' השופט א. רובינשטיין ברע"א 5208/06 פול ריצ'רד דיוויס נ' מוריס מלכה:
"כללם של דברים, מחוקק המשנה והפסיקה אינם אטומים לכך, שיהיו מערערים שלא יוכלו להפקיד עירבון בשל עוניים. הדלת אינה נסגרת בפניהם כלל, כמובן תוך הבאה בחשבון של שיקולים כגון סיכויי הערעור"
(שם, פיסקה 8).
וכן:
"המדובר בהוראה הקיימת בדין... והיא נוגעת לזכויותיו של הזולת, המשיב, לא פחות מאשר לזכויותיו של המערער במובן זה שיש להבטיח את האפשרות כי יגבה את הוצאותיו- ועל כן אין דופי בתקנה 427...".
(שם, פיסקה 16).
4.מכאן, כי על המבקשים להראות: א. כי הם חסרי יכולת, ב. כי יש להם סיכויים טובים לזכות בערעור.
5.מן הכלל אל הפרט-
אשר ליכולות הכספיות – לא הוצגה תמונה שלמה ונפרדת בדבר מצבם הכלכלי של כל אחד מהמערערים. הוצגו מסמכים אקראיים שאינם נותנים תמונה שלמה, בין היתר הוצג דף חשבון המעיד על יתרת זכות בסך 15,372 ₪. די בכך על מנת לדחות את הבקשה.
באשר לסיכויי הערעור – בעניין זה לא נאמר בבקשה דבר. מעיון בפסק הדין עולה כי המדובר בעניין סבוך אשר בירורו נמשך זמן רב והיה כרוך בהליכים רבים, ובנסיבות אלה יש להבטיח את ההוצאות שיפסקו, אם יפסקו, בסכום ריאלי.
6.בנסיבות אלה נדחית הבקשה. לא יופקד העירבון עד ליום 01.09.10- ידחה הערעור.
תז"פ- 05.09.10
ניתן היום, ט' אב תש"ע, 20 יולי 2010, בהעדר הצדדים, בסמכותי כרשמת.
הוקלד על ידי .......