בש"א
בית המשפט העליון
|
11074-07-א'
03/03/2008
|
בפני השופט:
כבוד הנשיאה ד' ביניש
|
| - נגד - |
התובע:
1. עיריית ירושלים 2. הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ
עו"ד אליעזר גדות
|
הנתבע:
אילן יעקובי עו"ד ענבר הרשקוביץ
|
| החלטה |
1. לפניי בקשה לפי סעיף 78 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, להעברת מקום הדיון בתביעה שהגיש המשיב נגד המבקשות ביום 6.12.07 מבית משפט השלום ברמלה לבית משפט השלום בירושלים.
2. עניינה של התביעה הוא בנזקים שלטענת המשיב נגרמו לו בעת שצפה במשחק כדורגל באצטדיון "טדי" בירושלים, כתוצאה מזיזים בולטים וחדים בגדר עליה נשען. לטענת המבקשות, יש להעביר את מקום הדיון בתביעה לבית משפט השלום בירושלים, שכן האירוע נשוא התביעה אירע בירושלים, מקום מושבה של העירייה ושל באי-כוחה הוא בירושלים, מרבית עדיה של העירייה הם מירושלים, ולמעשה כל הזיקות המהותיות בתיק הן לעיר ירושלים. המבקשות מציינות עוד, כי הזיקה של התיק לבית משפט השלום ברמלה היא זיקה פורמאלית בלבד, המבוססת על כך שלמשיבה 2, חברת הביטוח של המבקשת 1, ניתן למסור את כתב התביעה גם ברמלה. בהקשר זה מדגישות המבקשות כי במקרה דנן אין בכוונת המבקשת 1 להפעיל את הביטוח שלה, ועל כן אין כל עילה כלפי המבקשת 2.
3. המשיב מתנגד להעברת מקום הדיון בתביעה. לטענתו, מאזן הנוחות בתיק זה אינו נוטה במובהק לטובת העברת מקום הדיון, היות והוא עצמו מתגורר בראשון לציון, וכך גם עדיו וכן המומחה הרפואי מטעמו. לטענתו, בין בית משפט השלום ברמלה לבית משפט השלום בירושלים מפרידים כ-40 ק"מ בלבד, כך שממילא לא תיגרם למבקשות טרחה מיוחדת מניהול של התביעה בבית המשפט ברמלה. בנסיבות אלה, בהן אין נטייה ברורה מבחינת מאזן הנוחות לטובת צד זה או אחר, טוען המשיב כי יש לאפשר לו ליהנות מהיתרון הדיוני שמקנה לו הדין המאפשר לו לבחור את בית המשפט הנוח לו, בכפוף לכללי הסמכות המקומית.
4. לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת המשיבה הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להעברת מקום הדיון להתקבל. כידוע, בית המשפט יעשה שימוש בסמכותו להעברת מקום הדיון בתובענה מסוימת לפי סעיף 78 לחוק, כאשר אותה תובענה הוגשה לבית משפט המוסמך לדון בה מבחינת סמכותו המקומית, אולם אין לאותה תובענה זיקה מהותית כלשהי לתחום שיפוטו של בית המשפט כי אם זיקה פורמאלית בלבד (ראו, למשל: בש"א 3930/02 טמפו תעשיות בירה בע"מ נ' סדן (לא פורסם, 30.6.2002); בש"א 2369/07 עיריית רמת גן נ' המוסד לביטוח לאומי (לא פורסם, 15.4.2007); בש"א 4317/07 עיריית ירושלים נ' פנחס (לא פורסם, 10.6.2007)). בענייננו, אין לתביעה שהוגשה על-ידי המשיב זיקה מהותית לבית משפט השלום ברמלה - האירוע שבגינו הוגשה התביעה אירע בירושלים, את האחריות לאותו אירוע מטיל המשיב על עיריית ירושלים, ואף אין בנמצא זיקה מהותית אחרת המקשרת בין האירוע נשוא התביעה ובין העיר רמלה. אף המשיב עצמו אינו מתגורר בעיר רמלה אלא בראשון לציון, וכך גם עדיו. בנסיבות אלה, בהן ממילא יהיה על המשיב לנהל את תביעתו בעיר אחרת, ונוכח הסמיכות שבין ירושלים ורמלה, נראה כי קיימת הצדקה להטרחת המשיב ובאי-כוחו לירושלים, תחת ניהול התביעה כולה, הקשורה קשר הדוק לעיר ירושלים, בבית המשפט ברמלה.
אשר על כן, דין הבקשה להתקבל. מכוח הסמכות הנתונה לי על-פי סעיף 78 לחוק אני מורה בזאת על העברת הדיון בת.א. 4923/07 (שלום - רמלה) מבית משפט השלום ברמלה לבית משפט השלום בירושלים. בנסיבות העניין אין צו להוצאות.
ניתנה היום, כ"ו באדר א' התשס"ח (3.3.2008).
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. דז
מרכז מידע, טל' 02-6593666 ; אתר אינטרנט,
www.court.gov.il