חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

צ"ו 31988-07-14 חברת נמל אשדוד בע"מ נ' קידר ואח'

תאריך פרסום : 14/04/2015 | גרסת הדפסה
צ"ו
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
31988-07-14
23/10/2014
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם

- נגד -
המבקשת:
חברת נמל אשדוד בע"מ
עו"ד חיה ארמן
המשיבים:
1. יעקב קידר
2. פלאפון תקשורת בע"מ
3. חברת החדשות ערוץ 2

עו"ד שי תקן
עו"ד אבייניש טסמה
עו"ד ד"ר ישגב נקדימון
עו"ד דקלה בירן
עו"ד הלית שמחוני
עו"ד הילה זקס
עו"ד נעמה משה
פסק דין

 

 

1.ביום 16.7.14 הגישה המבקשת המרצת פתיחה במסגרתה ביקשה כי בית הדין יורה בצו על מתן דו"ח איכון של טלפון סלולרי המצוי בבעלותה והרשום על שמו של המשיב 1, ביום 5.6.13 בין השעות 6:30-14:30. כמו כן התבקש זימונה של תחקירנית תכנית "אולפן שישי" בחברת החדשות של ערוץ 2, הגב' רעות ברזילי (להלן: "גב' ברזילי"), למתן עדות בפני בית הדין ו/או בפני ועדה לבירור משמעתי אצל המבקשת בעניינו של המשיב.

 

2.המשיבה 2 הגישה את תגובתה ביום 28.7.14 שלפיה על פי הנתונים המצויים ברשותה, המשיב 1 הוא המנוי המחזיק בקו הטלפון ואילו המשיבה היא הלקוח על שמו רשום מספר המנוי. המשיבה 2 הודיעה כי אינה מתנגדת לבקשה בכפוף להוצאת צו משפטי מתאים ובהתחשב בנתונים ובדרישות שפירטה בתגובתה.

 

3.ביום 28.7.14 הגיש המשיב 1 בקשה לצירוף צדדים חיוניים להליך - ההסתדרות הכללית, ועד העובדים של המבקשת, תחקירנית "אולפן שישי", הגב' ברזילי וחברת החדשות של ערוץ 2. בהחלטה מיום 31.7.14 צורפו המשיבים 2 ו-3 להליך ונקבע כי הבקשה לצירופה של ההסתדרות הכללית תידון ככל שיהא בכך צורך.

 

4.המשיב 1 בתגובתו להמרצת הפתיחה מיום 18.9.14, ביקש לדחותה. לתשובת המשיב 1 הצטרפו ההסתדרות הכללית ונציגות העובדים במבקשת. לטענתם, הבקשה היא חוליה נוספת בשרשרת מעשי התנכלות של המבקשת במשיב 1 על רקע חברותו עם יו"ר ועד סקטור ציוד מכני במבקשת, מר אלון חסן. המבקש 1 טען כי דין הבקשה להידחות בשל עינוי דין שנגרם לו, לאחר שהמבקשת קיימה לגביו בירור משמעתי שארך למעלה משנה.

 

5.המשיבה 3 הגישה תגובתה ביום 17.9.14 ובה ציינה כי הצילום נעשה במצלמה נסתרת על ידי הגב' ברזילי ביום 5.6.12 בשעות לפני הצהרים במסעדת "שיפודי ציפורה" באשדוד. המשיבה 3 לא התנגדה כי הגב' ברזילי תעיד בפני בית הדין בענין זה עדות טכנית שתאשר את הדברים דלעיל וזאת בכפוף לכללי החיסיון העיתונאי.

 

6.ביום 22.9.14 התקיים הדיון בהמרצת הפתיחה. לדיון התייצבו הצדדים וכן הגב' ברזילי כנציגת חברת החדשות של ערוץ 2 ובאי כוחה של חברת החדשות. הצדדים הסכימו כי עדותה של הגב' ברזילי תשמע בפני בית הדין, כאשר הפרוטוקול יובא בפני ועדת המשמעת בעניינו של המשיב 1. עוד הוסכם כי עדותה של התחקירנית תוגבל למקום, מועד ושעה שבו פגשה את המשיב 1, שוחחה עמו וצילמה אותו וכן על התיעוד שעליו היא מסתמכת בדבריה. בהמשך להסכמת הצדדים, נשמעה עדותה של הגב' ברזילי בפני בית הדין.

 

בתום הדיון ביקשה המבקשת לשקול את עמדתה בנוגע לבקשת דו"ח איכון הטלפון הסלולרי של המשיב 1, והוחלט כי חברת החדשות משוחררת מהמשך ההליכים.

 

7.ביום 30.9.14 הודיעה המבקשת כי בהמשך לעדותה של הגב' ברזילי ולראיה שהגישה לבית הדין, מתייתר לעת הזאת הצורך בהכרעת בית הדין בבקשה להנפקת דו"ח איכון הטלפון הסלולרי של המשיב 1 כפי שנתבקש בהמרצת הפתיחה. עם זאת, ביקשה המבקשת כי בית הדין יתלה את המשך ההתדיינות בתיק למשך 45 ימים שבמהלכם תשלים המבקשת את ההליך המשמעתי בעניינו של המשיב 1 ובסיומם תודיע לבית הדין באשר לצורך בהמשך ההתדיינות בבקשה להנפקת דו"ח האיכון.

 

8.המשיב 1 התנגד לבקשה. בתשובתו מיום 6.10.14 חזר וטען כי משהמבקשת כבר מיצתה את הליכי הבירור המשמעתי בעניינו, פנייתה לבית הדין ובקשתה לחדש את הבירור המשמעתי העמידה אותו בסיכון כפול וגרמה לו עינוי דין. לטענת המשיב 1, המבקשת לא קיימה אחר החלטת בית הדין מיום 22.9.14 שלפיה היה עליה להודיע לבית הדין אם היא עומדת על בקשתה למסירת דו"ח האיכון, אם לאו. המשיב 1 סבור כי קבלת הבקשה וחידוש הבירור המשמעתי מבלי שנתקבלה החלטה לגבי דו"ח האיכון, משמעותה כי הבירור יתקיים בתנאים של חוסר וודאות ביחס לתשתית הראייתית הרלוונטית לעניין ותגרום לסרבול מיותר בבירור המשמעתי, אשר היה ארוך ממילא. המשיב 1 טען כי זכותו לנהל את ההליך המשמעתי רק לאחר שיוצגו בפניו מלוא הטענות והראיות של המבקשת נגדו כך שיוכל להתגונן בפניהן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ